Роль науки для сучасної України

Середа, 04 листопада 2015, 14:00

Щокілька тижнів готую якийсь допис, зазвичай на релігійну або суспільну тему. "Українська правда" люб’язно це публікує.

Переважно після моєї публікації читачі пишуть свої коментарі. Не завжди погоджуюся із змістом зауваг, але я дуже вдячний за всі коментарі, хоч би які вони були.

Сьогодні хочу піти іншим шляхом, сам напишу коментар.

Текст, на який хочу реагувати, з’явився також на сайті "Української правди". Його автором є Володимир Щербина, співавтором – Марія Всяка. Їхня стаття мала назву "Андрей Шептицький як дороговказ реформ".

На цей матеріал я звернув увагу і хочу його прокоментувати не тільки тому, що в ньому йдеться про митрополита Андрея Шептицького, і вже зовсім не тому, що автори згадали моє прізвище, але через спосіб подання теми.

У статті йдеться про два болісні питання: пенсійний фонд і податкову реформу.

На ці теми часто говорять різні ЗМІ, а ще частіше вони звучать у виступах політиків. Хочу звернути увагу, що в статті п. Щербини ці питання трактуються в інший спосіб - з наукової точки зору.

Науковий підхід до суспільних проблем у нас не практикується. Взагалі наука не втішається розумінням її ваги в колах політиків, можновладців і тих, що хочуть стати останніми.

Перевірте, будь ласка, який відсоток закладений у державному бюджеті на наукові цілі. Порівняйте це з бюджетами західноєвропейських країн.

Заохочую читачів цього мого коментаря прочитати уважно вищевказану статтю. Самі переконаєтеся, що це цілком інший підхід до дражливих справ.

Автори представили прикру ситуацію, небезпеки "суто політичного" її трактування. Подумайте, як можна мудро її вирішити.

Настав найвищий час, щоб люди при владі почали з допомогою фахівців шукати наукових розв’язків і взагалі – щоб почали шанувати науку.

Україна має дуже компетентних науковців, відповідні наукові установи. Науковці українського походження здобули і продовжують здобувати велике визнання також поза межами України.

Тому звертаємося до відповідальних осіб: цінуйте науку, шануйте науковців, через них, їхнє знання та їхню працю можемо надіятися на справжнє здійснення мрій і сподівань нашого народу!

+ ЛЮБОМИР

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів

Піти з Telegram (не)можливо? А як щодо переходу у WhatsApp?

Найкращий рік у кар'єрі Костюк: чого не вистачає для здобуття престижних титулів?