Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Чи відремонтує "Укравтодор" українські дороги?

рина Штогрін _ Четвер, 13 червня 2013, 15:44
Версія для друку Коментарі 1

Київ – Щоб довести українські дороги "до нормативного стану" потрібно 400 мільярдів гривень, заявляють в Укравтодорі.

Наразі ж хочуть встигнути до кінця року провести капітальний ремонт 3 тисяч кілометрів доріг і зберегти існуючу мережу.

Обіцяють застосовувати сучасні технології, контролювати якість робіт і карати перевізників, які "розбивають" дороги перевантаженими автомобілями. 
 
Президент України визначив будівництво та ремонт доріг головним завданням на найближчі два роки для уряду". Мовляв, економічні реформи неможливо здійснювати з такими дорогами.
 
"Тому цей рік, наступний рік, Миколо Яновичу (прем’єр-міністр Азаров, – ред.), це робота номер один. Так як постраждали дороги минулого року, минулої зими, 12–13 років такого не було… І тут не потрібно ніяких дискусій", – сказав Янукович.
 
Справді, важко щось протиставити ямам, які не можливо ні об’їхати, ні переїхати. Саме ця переконливість весняних автошляхів призвела до зміни керівництва "Укравтодору". На зміну Володимиру Демішкану указом Президента України 23 квітня був призначений Євген Прусенко. Новий керівник регулярно їздить дорогами й інспектує ремонт.
 
Поки ж дороги в Україні, за невеликим винятком, є небезпечними. На це вказали й експерти ВООЗ. За їхніми підрахунками, Україна має показник смертності на дорогах до 15 людей на 100 тисяч населення. Для порівняння, у Швеції –3.​

Потрібно 400 мільярдів гривень

Чи вдасться "Укравтодору" швидко виправити катастрофічну ситуацію залежить від багатьох факторів. Потрібні гроші, контроль за їх використанням та якістю робіт, а також здатність ДАІ виконувати свої функції, а саме не допускати псування та руйнування доріг важким транспортом.
 
"Укравтодор" планує провести цього року "капітальний ремонт мінімум 3 тисяч кілометрів автомобільних шляхів", – сказав Радіо СвободаВасиль Нагайчук, директор Державного дорожнього науково-дослідного інституту імені Шульгіна, що входить до складу "Укравтодору". А щоб довести усі дороги до нормативного стану, потрібно 400 мільярдів гривень.

Щоб зберегти існуючу мережу доріг, у країні будуть здійснювати їх поверхневу обробку. "Тонким шаром емульсійно-мінеральних сумішей заливатимуть тріщини, щоб унеможливити потрапляння води. Кожна служба отримала завдання провести таку поверхневу обробку до 100 кілометрів доріг", – розповів Василь Нагайчук.
 
Для запобігання перевантаження доріг "Укравтодор" підписав угоду з ДАІ про спільне використання 38 пересувних систем зважування автомобілів. На 24-му кілометрі траси Київ-Чоп відкрили стаціонарний електронний пункт зважування.

У Європі шляхи дуже ретельно оберігають від руйнування.

Більшість доріг в Україні побудовано ще у 70-і роки. Вони не були розраховані на сучасні навантаження, належним чином не ремонтувалися і, фактично, вже вичерпали весь ресурс. Тепер Україна, використовуючи сучасні технології і матеріали, має, фактично, повністю відновити мережу автошляхів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 46.203.131.---
Політолог Українець _ 21.06.2013 18:34
А ці гроші потрібно взяти хочаб за рік із зарплат починаючи з президента і закінчуючи депутатами, щодозволили їздити фурам з перегрузами та в літній час дньом, і знищили практично всі дороги України,в жодній країні світу керівники держави такого бардаку не дозволилиб,а також розкрадання коштів в облавтодорах є в Україні в великих маштабах, дуже прикро ,що ми до такого дожилися в теперішній час,коли в військовий період сорокових років дороги були набагато кращими, щож добрі у нас керівники держави ,нехай автоперевізники заробляють гроші,а ми будемо платити часто за ремонт своїх легкових машин,та за ліки від нервів!!!!!!!!!!

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте