Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Цинічний план Путіна з розвалу України (європейська преса)

Василь Зілгалов _ Середа, 02 квітня 2014, 11:39
Версія для друку Коментарі 12

Західні оглядачі закликають США і ЄС не дати главі Кремля Путіну реалізувати план розвалу України – йдеться про спроби Москви довести до примусової федералізації української держави на російськомовній основі, з правом регіонів підписувати угоди про входження до складу Росії.

У такий спосіб, як зауважують аналітики, Путін хотів би анексувати схід і південь України навіть не вводячи туди свої війська.

На Заході, як наголошують газети, скептично зустріли заяви Путіна про "часткове відведення російських військ від східних кордонів України".

Деякі видання цитують міністра оброни США Чака Гейґела, котрий вважає такі кроки Росії лише частковими і вказує на триваючу концентрацію великих російських сил поблизу кордонів України. Тим часом газети в Європі стежать за розвитком подій довкола розслідування в Києві обставин розстрілів владою Януковича протестувальників Євромайдану, що мали місце 18-20 лютого.
 
Лондонська Financial Times наголошує в редакційній статті, що президент Росії Володимир Путін пропонує США і Європі спільно з Росією нав’язати Україні так званий план федералізації з правом виходу регіонів зі складу української держави.

Газета попереджає, що з анексією Криму Путін почав реалізацію "цинічного плану розвалу України". Цей план полягає у нав’язуванні Києву так званих "глибоких реформ" за рецептом Кремля, коли в основу цього закладається підступний план федералізації, згідно з яким регіони отримували б "політичну самостійність і право укладати з Росією двосторонні угоди, що вело б до розвалу української держави", – попереджає лондонське видання. Британська газета закликає тут Захід "не допустити до реалізації такого сценарію, бо далі Москва може застосувати його до таких європейських країн як Латвія чи Естонія, де також проживає чимало росіян". Видання вважає, що "українці мають зосередитися на розробці нової конституції та виборах нової влади".

Тут також не виключається, що Київ мав би провести адміністративну реформу та дати більше економічних прав регіонам. Лондонська газета попереджає також, що "чим вища буде політична активність українців, тим Путін матиме менше шансів на втілення в життя свого цинічного плану з розвалу їхньої держави".
 
The Wall Street Journal вважає, що Захід "скептично зустрів повідомлення про те, що Путін дав наказ частково відвести російські війська від східних кордонів України". Газета посилається на повідомлення Берліна про те, що Путін сказав по телефону в понеділок канцлеру Німеччини Анґелі Меркель про свій наказ "часткового відводу" військ Росії від східних кордонів України.

Міністр оборони США Чак Гейґел, якого цитує видання, наголосив, що "на українському кордоні все ще спостерігається величезне нарощування російських сил". Глава Пентагону також повідомив, що цього тижня НАТО буде обговорювати питання про надання допомоги Україні.
 
Брюссельське видання EUObserver цитує держсекретаря США Джона Керрі, який сказав у Вашингтоні журналістам після повернення з Парижа, що "двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни", маючи на увазі також Україну і Грузію. Керрі наголосив, що НАТО є сьогодні важливим інструментом "безпеки у цілому Євроатлантичному регіоні".
 
Австрійська Der Standard інформує про те, що уряд у Києві вже рапортує про затримання підозрюваних у розстрілах мирних демонстрантів Євромайдану 20 лютого, внаслідок чого того дня було вибито близько 50 осіб (загальне число вибитих сягає понад 100 учасників протесту) і до тисячі поранені. Газета звертає увагу на твердження Міністерства внутрішніх справ України про наявність серед затриманих як "членів організованих кримінальних банд", так і "працівників силових структур влади".

Разом з тим видання з Відня наголошує, що американське видання Daily Beast оприлюднило цими днями фотоматеріали про явну причетність до силових акцій проти Євромайдану силовиків зі Служби безпеки України, зокрема, з підрозділу "Альфа". Хоча, як зауважує газета, перед цим колишній вже командир "Альфи" Олег Присяжний запевняв, що його підрозділ не причетний до кривавої бійні в Києві 20 лютого. Москва ж, як звертає увагу австрійська газета, нав’язує світові версію про головну роль "української опозиції в залученні снайперів для розстрілів на Євромайдані". Як наголошує видання з Австрії, американська Daily Beast явно вказує на пряму причетність саме Москви до кривавих злочинів у Києві 20 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 77.47.130.---
Petro Kozak _ 02.04.2014 13:22
Традиционный вопль нашей национал пропаганды Путин хочет развалить Украину! Разваливаются только те страны, которые живут вечно в долг, когда жизнь хуже, чем у соседей, у меньшинств нет культурной автономии и государство навязывает чуждые им ценности. Почему Швейцария не разваливается, где французы, немцы, итальянцы живут вместе и не хотят присоединения к Франции, Германии, Италии. Потому, что жителям Швейцарии жить лучше и спокойнее, чем в соседних странах и государство предоставляет им культурную автономию. Такого в Украине нет и не будет из-за пароноидальных национал-социалистов.
IP: 144.76.166.---
Isay Kaminker _ 02.04.2014 12:40
Лучшим аргументом будет Крым через год! Все кто скакал "ра-си-я" хорошо почувствуют покращення! Хайль путин!
IP: 159.224.140.---
Ирэна Поплавская _ 02.04.2014 12:29
Пора разваливать россию.У них в раше только москва хорошо живет,а остальные регионы в полной бедноте.И чего русские терпят такого правителя россии.Пора свергнуть его и его прихлебателей.Власть россии такая же мафия и бандота,как на Украине была мафия януковича.Только мы ее снесли,а вот почему русские молчат.Или им нравится быть под кнутом и гнуть спину?
IP: 37.55.84.---
Лариса Нагорная _ 02.04.2014 12:27
Такое ощущение,что все уже поделено на Украине между сильными мира сего....а все остальное-замыливание глаз...
IP: 144.76.166.---
Oleg Lempiy _ 02.04.2014 12:27
Надалі формувати СБУ тільки з молодих патріотів-націоналістів із ще міцнішою службою внутрішньої безпеки.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте