Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Путін блефує, Захід повинен посилювати тиск (світова преса )

Василь Зілгалов _ П'ятниця, 09 травня 2014, 13:21
Версія для друку Коментарі 0

Західні оглядачі пов’язують намагання Володимира Путіна дистанціюватися від сепаратистів на сході України з тим, бо останні не в змозі реально перешкодити проведенню вільних президентських виборів 25 травня в Україні,

А ці вибори, на думку експертів, не дадуть підтримки для прихильників розколу держави. У провідних газетах не виключають, що Путін шукає ефективнішого шляху зриву виборів в Україні.

Тому й спостерігачі зі Заходу закликають своїх політиків у жодному разі не знижувати тиск на главу Кремля, а навпаки – нарощувати його до того часу, коли "Путін втратить свою агресивну ініціативу" в Україні.
 
Впливова американська The New York Times зауважує, що проросійські бойовики на сході України зробили вигляд, що вони не послухалися глави Кремля, котрий закликав їх минулої середи відкласти, заплановані ними в Донецьку і Луганську, референдум про статус так званих Донецької і Луганської "республік". Газета також вважає, що це лише "нібито ризикований крок, щоб дати видимість нібито ігнорування бойовиками в Донецьку свого політичного покровителя, президента Росії Володимира Путіна". Видання також наводить критичні оцінки заяв Путіна, котрі пролунали в середу від офіційного Києва, де політичні верхи вважають це лише "фарсом" з метою все ж зірвати президентські вибори 25 травня. Деякі з аналітиків, на яких посилається газета, пов’язують намагання Володимира Путіна дистанціюватися від сепаратистів на сході України з тим, що ті не в змозі реально перешкодити проведенню вільних президентських виборів 25 травня в Україні і що ці вибори не дадуть підтримки для прихильників розколу держави. Газета також наводить реакції США і НАТО, які сумніваються в тому, що Путін реально виконає свої зобов’язання, зокрема, щодо відведення від українського кордону російських військ.
 
Лондонська Financial Times вважає, що для Заходу настав час помінятися ролями з Путіним, для чого необхідно послідовно посилювати на нього різноманітні форми дипломатичного, економічного тиску, щоб позбавити главу Кремля агресивної ініціативи в Україні. Газета також закликає не вірити останній заяві Володимира Путіна щодо України і називає її "скоріше дипломатичною грою, аніж справжньою ініціативою".
 
Агентство Reuters інформує, що "сепаратисти в Україні проведуть референдум 11 травня, не дивлячись на прохання Путіна відкласти його". Хоча й Путін назвав у середу президентські вибори в Україні 25 травня "поступом у вірному напрямку", але, як зауважує видання, "російське МЗС у четвер поставило вимогу перед Києвом припинити застосування сили проти власного народу", бо інакше, як мовиться у цій заяві з Москви, "заплановані на 25 травня вибори президента будуть позбавленими сенсу". Агентство також зазначає, що "Київ пообіцяв, у відповідь на заяви з Москви, продовжити Антитерористичну операцію на сході України".
 
Французька Liberation інформує, що президент Путін погодився із запрошенням президента Франції Франсуа Олланда відвідати 6 червня заходи Парижа щодо 70-річчя висадки союзників у Нормандії. Видання також наводить дві реакції на цю інформацію: канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила "радість" з приводу згоди Путіна приїхати 6 червня до Франції, а Білий дім заявив, що зустріч президента Барака Обами на цих урочистостях з президентом Путіними "не відбудеться".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте