Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Бойовики здивовані – молодь Донбасу йде у "Правий сектор" (світова преса)

Анна Шаманська _ П'ятниця, 19 червня 2015, 14:47
Версія для друку Коментарі 1

Олександр Ходаковський, керівник бригади "Восток" угруповання "ДНР", що визнане в Україні терористичним, в інтерв’ю для "Газета.ru" розповів про своє розуміння того, що Україна "не є фашистською державою".

Тим часом, кореспондент Mashable розповідає, як власник російського інтернет-видання LifeNews формує бачення світу росіян.

А журналіст "Бі-Бі-Сі" пише, як звільнили співробітника російського телеканалу через небажані коментарі на німецькому телебаченні.

Командир бригади "Восток", яка є частиною угруповання "ДНР", Олександр Ходаковський в інтерв’ю журналісту російського видання "Газета.ru" Володимиру Дергачову розповів про своє розуміння того, що Україна не є фашистською державою.

Ходаковський навіть вважає, що з Києвом можна було б домовитися про таку собі "формальну інтеграцію" з Україною.

"Домовитися з Києвом про те, що всі призначенці, навіть прикордонники, будуть нашими представниками, при цьому формально контролювати кордон буде Україна", – пропонує він.

Однак, тоді постає інша проблема, каже він. Який прапор використовувати – український чи "ДНР"? Ходаковський каже, що для нього це моральна проблема, адже місцеві мешканці можуть "звинуватити їх у зраді", якщо "Донецька народна республіка" більше не існуватиме.

"Ми їм дали надію, кудись повели. І зараз почнемо петляти. У людей може настати етап розчарування. Ось цього я боюся", – сказав Ходаковський.

Тим часом, сепаратисти займаються "ідеологічною працею", намагаються послабити вплив українського та російського націоналізму.

"До нашого величезного здивування, російськомовні пацани з Донбасу, діти шахтарів вербувалися, їхали до Києва та поверталися представниками "Правого сектору". Ця масовість викликала у нас дуже серйозні побоювання", – розповів Ходаковський.

З іншого боку, він вважає, російському націоналізму також не місце на Донбасі.

"Ідея із серії "Москва для москвичів", "Росія для росіян" тут би не прижилася. Я сам, наприклад, маю українське коріння. І що, я людина другого сорту? Ні, звичайно", – сказав він.

Арам Габрелянов, власник російського інтернет-видання LifeNews, формує те, як росіяни бачать світ, пише кореспондент американського видання Mashable Кріс Міллер. На стіні в офісі Габрелянова – портрет російського президента Володимира Путіна в хокейній формі. На книжковій полиці – колекція фотографій президента у молодості, за часів служби у КДБ і в роки президенства.

"Я вважаю, що лідер нації має бути поза критикою", – сказав Габрелянов в інтерв’ю.

Незважаючи на чутки, власник телеканалу заперечує, що LifeNews використовується ФСБ для мовлення. Однак, він підтверджує, що видання виплачує гроші "докторам, медсестрам, поліцейським, політикам" й іншим, яких називає "агентами" телеканалу.

"У будівлі LifeNews – найсучасніші студії та більше ніж 600 репортерів і продюсерів, котрі пишуть статті та створюють телевізійні шоу, які формують те, як росіяни бачать світ. Цей світ не завжди збалансований або гарний", – зазначає Міллер.

Зокрема, він нагадує, що LifeNews публікує на своєму сайті надзвичайно графічні світлини, зокрема з місця падіння літака Малайзійських авіаліній рейсу "MH17". Канал також радо вітає різноманітних теоретиків змов.

"Ми помиляємося, але ніколи не брешемо спеціально, – сказав Габрелянов. – Ми говоримо правду, звичайно, але говоримо її так, щоб аудиторія зробила необхідні для нас висновки. Це те, що потрібно нашій країні, нашій ідеології".

Він визнає, що Росія не є ідеальною державою, але він не хоче, щоб опозиціонери організували революцію та почали вкидати людей у сміттєві баки, як це робили в Україні.

Берлінського кореспондента російського телеканалу "НТВ" Костянтина Гольденцвайга звільнили з посади після того, як він дав інтерв’ю німецькому телебаченню, де припустив, що Володимир Путін "образився", коли його виключили з "Групи семи", про що повідомляє журналіст британської телерадіокомпанії "Бі-Бі-Сі" Стівен Енніс.

Пізніше Гольденцвайг пояснив на Facebook, що і так збирався піти з "НТВ" після 12 років роботи на каналі. Його інтерв’ю німецькому телеканалу просто пришвидшило його відхід та зробило його більше сенсаційним.

За його словами, Гольденцвайг намагався тримати рівень пропаганди у своїх сюжетах на мінімуму, концентруючись на неполітичних репортажах.

"Однак, коли українська криза почала розгортатися, це стало практично неможливо. Його засипали інструкціями про те, які історії він має висвітлювати та як – президент Путін є жертвою "брудної кампанії", канцлер Ангела Меркель є "американською маріонеткою" і так далі", – пише журналіст "Бі-Бі-Сі".

Гольденцвайг розповів, що на "НТВ" є багато людей, які щиро вірять, що фашисти захопили владу в Україні, і що Росія "врятувала Крим". Однак, за його словами, на телеканалі також працює і багато вдумливих, розсудливих людей.

Радіо СВОБОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 188.130.213.---
Yarra Arra _ 22.06.2015 16:37
КАК говорят дело не в воспитании, а то что даже РУССКИЙ НАЦ понимает,что такая РОССИЯ неимеет будущего ибо ЧТО ДАЕТ НАРОДУ РУССКИЙ МИР кроме рабочих рук и ресурсов для ДАЖЕ НЕ ОЛИГАРХОВ а ставленников от ФСБ кторые всю свою жизнь НЕНАВИДЕЛИ СВОЙ НАРОД=так их учили= трудно обяснить молодежи ДОМБАСА,почему в РОССИИ нельзя носить МЕРЕЖОВИ ТРУсы женщинам или как депутат МИЗУЛИНА предлагает женщинам рожать от спермы ПУТИНА и только заниматься РОЖДЕНИЕМ детей ,а о свободе собраний и слова даже=извените=в ДОМБАСЕ критикуют РОССИЮ,неговоря что УКР хочет иметь зарплату в 2ооо евро и пенсию в 12оо евро и ЕВРОПЕЙСКУЮ МЕДИЦИНУ и чтобы ФУТБОЛ играли не как ЗЕНИТ И СПАРТАК а как МИЛАН ИЛИ БАВАРИЯ===вот и весь сказ++НЕГОВОРЯ О ДАМАШНИХ ВОЙНАХ РОССИИ И СПАСИТЕЛЕ КАДЫРОВЕ,

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте