Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Старт медреформи Обами затьмарено численними проблемами

Четвер, 31 жовтня 2013, 10:12
Версія для друку Коментарі 0

Міністр охорони здоров’я США Кетлін Сібеліус уперше публічно взяла на себе відповідальність за проблеми, пов’язані із запуском Інтернет-сторінки біржі медичного страхування. Це ключова ланка реформи системи охорони здоров’я, яка мала б у зручний спосіб дозволити людям, які не мають медичного страхування, придбати доступний страховий поліс.

Утім, визнаючи провал з технічної точки зору, чиновники адміністрації Барака Обами продовжують наполягати, що сама реформа принесе величезну користь американському народу.

Сайт не працює так, як було задумано. Цей факт вищі чини американського міністерства визнають та готові взяти на себе відповідальність, включно з міністром Кетлін Сібеліус:

"У перші тижні запуску сайту healthcare.gov багатьом американцям було неймовірно важко отримати доступ, включно з тими, що чекали роками, а інколи і все життя, аби отримати особисту безпеку, яку надає медичне страхування. Я також розчарована та розлючена з приводу проблемного запуску healthcare.gov. І я прямо кажу цим американцям: ви заслуговуєте на краще. Я вибачаюся. Я несу відповідальність перед вами за вирішення цих проблем".

Напередодні перед американським народом вибачилася і чиновниця Мерілин Тавеннер, яка безпосередньо відповідала за роботу з контрактниками – розробниками сайту:

"Я хочу вибачитися перед мільйонами американців, які спробували скористатися сайтом healthcare.gov, аби придбати страхування".

Але вони відкидають звинувачення республіканців та деяких демократів у тому, що президент Барак Обама говорив неправду, знайомлячи американців з новою системою. Мова йде ось про це запевнення:

"Не зважаючи на те, що ви чули, якщо вам подобається ваше страхування, то ви можете залишити собі поліс. Якщо вам подобається ваш лікар, то ви можете продовжувати у нього лікуватись".

Страхові компанії тепер не можуть продавати поліси, які не включають оплати за перебування в лікарні, спостереження за вагітністю для жінок, послуги психіатра та інше.

Утім, вказують республіканці, із запровадженням реформи 15 мільйонів американців втратили існуючі поліси. Серед них є Джулі Прінс, яка отримала листа від своєї страхової компанії, в якому повідомляється, що її страховий поліс скасовано.

"Я не зможу платити за своє лікування, якщо захворію".

Це сталося тому, що, згідно з новим законом, страхові компанії тепер не можуть продавати поліси, які не включають оплати за перебування в лікарні, спостереження за вагітністю для жінок, послуги психіатра та інше. Саме цю дуже дешеву, неповну, страховку і мала Джулі. Компанія запропонувала їй нову, кращу, але – утричі дорожчу.

Говорить конгресмен-республіканець Адам Кінцінгер:

"Американський народ не отримав відкриту та чесну інформацію щодо того, що вони зможуть залишити існуючі страхової поліси".

Але захисники реформи пояснюють: те страхування, що було в Джулі та ще в кількох мільйонів переважно молодих чи малозабезпечених американців є неприйнятним.

У Міністерстві охорони здоров’я пояснюють, що вони зможуть придбати собі нові кращі медичні поліси, коли веб-сайт біржі медичного страхування нарешті запрацює. Керівник Міністерства охорони здоров’я Кетлін Сібеліус пообіцяла під час слухань у Конгресі, що це станеться після 30 листопада. А до цього часу краще не хворіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте