Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

У Нью-Йорку пройшов всесвітньо відомий щорічний марафон

Понеділок, 04 листопада 2013, 16:13
Версія для друку Коментарі 0
У Нью-Йорку в неділю пройшов всесвітньо відомий щорічний марафон, який відмінили минулого року через ураган Сенді. Тоді стихія, що вдарила по Нью-Йорку, Нью-Джерсі і регіонові Нова Англія, забрала життя понад 100 людей і завдала США збитків у розмірі 65 мільярдів доларів.
 
Для участі у цьогорічному марафоні зареєструвались майже 47 тисяч учасників. Цьогорічний забіг відбувся в умовах посиленої безпеки, зважаючи на теракт у Бостоні у квітні цього року. Вздовж усього маршруту забігу поліція встановила півтори тисячі додаткових камер спостереження.
 
"Додатково до камер спостереження які ми мали, ми розгорнули мобільні відео бригади та команди зі збору інформації",- повідомив начальник поліції Нью-Йорка Рей Келлі. Учасникам та глядачам було  заборонено проносити рюкзаки, валізи і навіть приходити у громіздкому одязі.
 
Марафон у Нью-Йорку є важливою подією як для міста, яке отримує в місцевий бюджет мільйони доларів прибутків, так і для учасників, які часто використовують марафон для власних доброчинних акцій. За пробігом спостерігало більше 2 мільйонів людей - як місцевих жителів, так і гостей Нью-Йорка - які прибули з різних країн. Іноземні гості виставили уздовж маршруту забігу прапори своїх країн.

З 1970 року Марафон у Нью-Йорку проводиться щороку в першу неділю листопада. Рекорд Нью-Йоркського марафону належить кенійським спортсменам. Абсолютний рекорд встановив у 2011 році Джеффрі Мутаи, який пробіг дистанцію за 2 години 5 хвилин 6 секунд.
 
Цього року кращий результат за підсумками пробігу показала спортсменка з Кенії, дебютантка марафону Пріска Джепту. За перемогу вона отримає пів мільйона доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте