Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Експерт порівняв Путіна із творцем монстра Франкенштейна

Олексій Кузьменко _ Середа, 28 травня 2014, 10:20
Версія для друку Коментарі 0
Сліди бою у Донецьку

Західні експерти намагаються розібратись у перспективах нового президента України, розвитку АТО на сході України та мірі відповідальності Путіна за невпинні кровопролиття на українській землі.

Британський аналітик, письменник Бен Джуда вважає, що у Порошенка та Путіна дружби не вийде. Причина у тому, що Порошенко уособлює все, що Путін не любить.

"Порошенко належить до людей, яких Путін зневажає та звинувачує у бідах України : буцімто, він сварливий олігарх та уособлення провалу Помаранчевої революції".

Що би Путін не думав про Порошенка, а підтримувані Москвою сепаратисти на Сході - можливо вже і не слухаються господаря Кремля. Таке припущення робить Строуб Талботт президент впливового аналітичного центру "Інститут Брукінгса".

"Битва за Донецький аеропорт показує яку небезпеку витворив Путін, підтримавши сепаратистів. Доктор Франкенштейн не міг цілком контролювати своє творіння", - пише Талботт.

У кровопролитті в Донецьку експерт бачить риси минулих військових операцій Росії.

"Битва у Донецьку нагадує захоплення росіянами аеропорту у Приштині наприкінці війни у Косово, яке поставило під загрозу мир у Сербії та створило ризик зіткнення Росії та НАТО", - відзначає Талботт.

Про інші "російські паралелі" у подіях на сході України говорить Марк Галеотті, професор Нью-Йоркського університету.

"Заява Порошенко, що східну Україну можна замирити за "кілька годин" до болю нагадує похвальбу міністра оборони Росії Грачова перед 1-ю Чеченською війною, яка обернулась для Росії не надто добре", - твітує експерт.

Численні повідомлення українських та західних ЗМІ про чеченських бойовиків на сході не пройшли повз головного "кадирівця" - самого Рамзана Кадирова.

Голова Чечні, який нещодавно у Твіттер натякав на близьку допомогу сепаратистам на сході України, тепер каже, що повідомлення про чеченців це лише спроба повністю дегуманізувати ворога в очах українців.

"Українські ЗМІ та влада годують свій народ баландою під назвою "там кадирівці та росіяни, українців там немає", дурні і вірять".

Нарешті Улі Шпек, дослідник європейського Центру Карнегі резюмує усі суперечки про моральний бік АТО двома реченнями :

"Ось вона відмінність між могутньою та безсилою державою. На думку європейців, Росії можна воювати із сепаратистами, а Україні ні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте