Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Російська пропаганда це злочин проти культури - заява письменників

Четвер, 19 червня 2014, 14:26
Версія для друку Коментарі 1
Лауреат Нобелівської премії у галузі літератури Варгас Льоса

Група письменників-членів міжнародного ПЕН-клубу вважає, що влада Росії "використовує слова, щоб знищити сенс". Про це повідомляє видання "Ґардіан".

Письменники, серед яких лауреати Нобелівської премії з літератури Маріо Варгас Льоса та Томас Транстреммер, у заяві за результатами міжнародної конференції ПЕН-клубу у Стокгольмі засудили "хвилі пропаганди" з Росії.

Літератори заявили, що бачать у Росії "цунамі" законів спрямованих проти свободи самовираження. Обурення у письменників викликали: "надання міжнародним НДО статусу закордонних агентів; закони спрямовані проти геїв, закони, які дозволяють блокування сайтів без постанови суду; закони проти дискусій з приводу історії Росії; закон про покарання за образу почуттів віруючих".

"В ім'я безпеки обмежуються права людини", - переконані письменники.

"Ґардіан" пише, що підписанти висловили стурбованість з приводу прав кримськотатарського населення після незаконної анексії українського півострова Росією, та діяльністю збройних груп на Сході України.

Члени російського ПЕН-клубу також відзначили, що насильство пов'язане із викривленням мови, адже "слова це єдиний інструмент, який ми маємо для створення сенсів та вираження реальності".

На думку російських письменників, "влада Росії використовує слова, щоб знищити сенс". Літератори переконані, що такі дії Кремля - "злочин проти культури".

У ході конференції у Стокгольмі письменниця Людмила Уліцкая розповіла про "брехню, яка отруєю мізки, які не мають інших джерел інформації", а український академік Олександра Гнатюк звернула увагу на "пропаганду, покликану створювати ворогів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 144.76.166.---
Игорь Сёмин _ 22.06.2014 11:20
«Не забывайте, что гитлеровцы подготовили себе здесь людей, которых трудно не назвать предателями, — ведь они на несчастьях и крови своих сограждан строили собственное, личное благополучие. Это те, кто помогал фашистам срывать со своих братьев одежду, чтобы потом вынести ее на базар. Это те, что, избавившись от последних остатков человеческой и национальной чести, снюхались с гитлеровскими оккупантами и на совместной с ними спекуляции награбленным народным и частным имуществом сколотили немалые капиталы. Судьба отечества, украинского народа была им безразлична, их душу не тревожили ни видения Майданека, ни живьем сожженные дети Полтавщины. На горе и крови народа выросла целая общественная прослойка, я бы сказал, прослойка, лишенная каких бы то ни было норм, ненасытное сборище бесцеремонных торгашей, готовых продать родную мать, если только кто-либо хорошо за это заплатит...» (Я. Галан).

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте