Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

У США скандал з ветеранами коштував міністру посади

Понеділок, 02 червня 2014, 09:16
Версія для друку Коментарі 0

Міністр з питань ветеранів США генерал Ерік Шінсекі подав у відставку. Причиною такого рішення став скандал, який розгорівся довкола  майже 1700 ветеранів. Військовослужбовцям відмовили у наданні медичної допомоги, після чого дехто з них помер. Утім незважаючи на скандал, чимало американсьських політиків та військових високо відгукуються про генерала Шінсакі.

Ті, хто з ним знайомі, розповідають, що Ерік Шінсекі в бою ніколи не відступав. Утім у п`ятницю, 30-го травня, колишній генерал подав Президенту США заяву про відставку.

Оголошуючи про своє рішення Барак Обама заявив: "Кілька хвилин тому міністр Шінсекі подав у відставку. Із жалем скажу, що я погодився з його рішенням. Генерал не хоче сіяти розбрат. Його пріоритет – розв`язати проблему і переконатися, що наші ветерани отримують допомогу, яку потребують".

Президент Обама поставив колишнього генерала у приклад для військових, утім погодився,  що на порозі зростаючого скандалу, зміни у міністерстві необхідні.
 
Відставка Шінсекі є результатом оприлюднення інформації, що деяким ветеранам у місті Фоенікс, штат Арізона, відмовили надати медичну допомогу, передбачену для колишніх військових. Натомість їх поставили у таємний список очікування. Так і не отримавши вчасної допомоги, деякі з цих ветеранів померли.   
 
Напередодні відставки у п`ятницю Шінсекі тепло зустріли його колеги. Він вибачився перед ними і сказав, що лише цього тижня дізнався про систематичність цієї проблеми.
 
"Я прошу вибачення у людей, за яких найбільше переживаю, це ветерани цієї великої країни. Прошу вибачення у їхніх родичів та коханих, служити яким було мені за честь", - сказав екс-міністр.
 
Ерік Шінсекі сам був двічі поранений у В`єтнамі, де він трохи не втратив ногу від вибуху міни. І хоча невдоволення генералом цими днями досягло свого піку, американські законодавці демонструють неабияку повагу до колишнього генерала. 
 
Зокрема, республіканець Джон Бейнер, спікер Палати Представників Конгресу, коментуючи відставку генерала, сказав: "Чи його відставка приведе до нас до суті проблеми? Чи це нам допоможе дізнатися, що насправді відбувається? Відповідь на ці всі питання – ні".
 
А демократ Ненсі Пелосі, що є членом Палати Представників Конгресу, розповіла про своє добре ставлення до Шінсакі: "Я маю величезну повагу до нього, і він про це знає".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте