Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

New York Times порівняла Путіна з Папою Франциском

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 14:47
Версія для друку Коментарі 0
Папа Римський Франциск та Володимир Путін

Чим президент Росії Володимир Путін відрізняється від Папи Римського Франциска? Відповідь на таке неоднозначне питання шукав відомий американський журналіст, кількакратний лауреат премії Пулітцера Томас Фрідман.

У статті для газети New York Times експерт порівнює, як два впливові світові лідери використовують свою владу.

Фрідман визнається, що сьогодні у нього викликають найсильніші емоції два лідера - папа Франциск і президент Путін. "Один втілює в собі все, чого вам хотілося б від лідера, інший - все, чого б вам не хотілося. Один панує над 1,2 млрд католиків, другий - над 9 часовими поясами. Один весь час дивує нас своєю здатністю співпереживати, інший - тим, якою мірою він зробився першокласним нікчемою і розбійником. Але жодного з них двох не можна ігнорувати, обидва роблять украй великий вплив на світ сьогодні", - продовжує автор.

Журналіст вважає величезним кроком вперед для світу заклик Папи Римського більше шанувати гомосексуалістів і розлучених, незважаючи на всю "недружню негнучкість" єпископів. До речі про недружність, як пише Фрідман, чий стиль керівництва це характеризує? "Погляньте, як останнім часом поводиться Путін: його армія була побічно причетна до удару по малайзійському авіалайнеру над Україною, а його КДБ не тільки намагається відкусити шмат від України, а й покусує Естонію, Грузію та Молдову, і все під видом захисту російськомовних".

Фрідмен згадує, що був проти розширення НАТО. Але твердження Путіна, що Захід бере Росію в кільце, - брехня, вважає Фрідмен: "Захід зовсім не має наміру приймати Україну в НАТО. І нехай підніме руку той, хто вважає, що ЄС планує вторгнення в Росію".

Крим Москва анексувала, на думку журналіста Фрідмана, щоб уникнути зараження вірусом "прозорості та підзвітності", який може прижитися в Україні і "зруйнувати путінську клептократію".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте