Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Обама опирається дедалі сильнішому тиску з вимогою озброїти українців – NYT

Четвер, 12 березня 2015, 10:37
Версія для друку Коментарі 2

Представники і Республіканської, і Демократичної партій дедалі сильніше тиснуть на президента США Барака Обаму з вимогою надати зброю Україні. Однак він досі вагається, пише Пітер Бейкер у The New York Times.

У приватних розмовах Обама висловлює побоювання, що зброя "змусить українців повірити, ніби вони можуть перемогти набагато сильніших росіян, тож це може викликати ще потужнішу відповідь Москви", пише газета. На зустрічах з помічниками та іншими президент задає запитання на зразок "Якщо ми надамо техніку, чи повинні ми також надіслати інструкторів? Що, як зброя опиниться в руках бандитів? Що, як Путін піде на загострення?".

У питанні про надання зброї українцям Обама залишається вірним європейським союзникам, зокрема канцлерові Німеччини Анґелі Меркель, а також, за його словами, хоче дати шанс проголошеному перемир’ю в Східній Україні. Однак його відданість Меркель, каже анонімний високопсадовець, тимчасова, і рішення залежатиме від того, наскільки будуть виконуватися мінські домовленості.

І хоча останнім часом бойові дії на Донбасі затихли, останніми днями Росія перекинула на захоплені території військову техніку, повідомила помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.

"Тож найближчими днями, а не тижнями, – додала вона, – ми маємо побачити ось що: повне припинення вогню в усіх частинах східної України; повний необмежений доступ до всієї зони конфлікту; відведення всіх важких озброєнь; і більше жодних неперевірених конвоїв з вантажами через український кордон".

Як сказали сенатори під час зустрічі у вівторок, зволікати з прийняттям рішення – це все одно, що прийняти рішення не надавати зброю.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 91.124.76.---
Mykchailo _ 12.03.2015 18:44
Обама президант США. А США стали гарантом України при знищенні Ядерної зброі. Тепер стаємо на задні лапки зайця. Маючи ядерну зброю, ніхто б до нас неполіз.Кравчуку навішали макаронів на вуха, що не можна розєднати кнопки запуску, це був повний абсурд. Чому Україна не ставить вимоги перед США, Англією, та татаромонгольською росією про Будапештський договір?. Народе! Повірте! Москвія буде завойовувати увесь світ.
IP: 77.239.167.---
bmwrusbmw _ 12.03.2015 11:59
Це геополітика. Україна одна з точок де зійшлися інтереси росіїї і сша. Давши зброю українцям, америка повинна надавати і інструкторів. Тож фактично, американські військові офіційно будуть в зоні конфлікту. Доллар по відношенню до інших валют підіймається. Затягуючи вирішення конфлікту в Україні свідомо, американці виснажують і росію і європу. Але головна проблема в нашому керівництві. Відправляючи тисячі людей належним чином не озброєних, не екіпірованих та не організованих на смерть вони показали всьому світу, що не здатні воювати, а лише віднімати та ділити. Тому американцям фактично прийдеться давати "пістоль в руки індіанців".

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте