Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не плачуть за Тарасюком

Середа, 4 жовтня 2000, 13:42
Держдепартамент США спокійно ставиться до відставки Бориса Тарасюка. Відомство Олбрайт сподівається, що в міждержавних відносинах все залишиться як було і після звільнення українського колеги.

У держдепартаменті США не очікують змін зовнішньополітичного курсу України після приходу нового керівництва українського МЗС, заявив представник держдепу вашингтонському кореспондентові радіо "Свобода".

"У США, як і загалом на Заході, до заміни голови українського зовнішньополітичного відомства й далі ставляться нейтрально — і зі сподіваннями на сталі чи й міцніші взаємини", - повідомляє українська служба радіо "Свобода". Виступаючи вчора із прощальною промовою посол США в Україні Стівен Пайфер також повідомив, що з цього приводу "хвилюватися рано". Як поінформували УП в прес-службы посольства США, держдепартамент ніяких офіційних заяв не робив і робити не збирається.

Взагалі особистісний фактор не грав визначальну роль у взаємовідносинах між зовнішньополітичними відомствами України та США, хоча під час останнього візиту в Київ держсекретаря США Олбрайт і Тарасюк називали одне одного "друг Борис" і "друг Мадлен". Набагато тепліші, навіть товариські відносини пов‘язували Тарасюка і Солана.

Про відставку Тарасюка та думку політиків з цього приводу читайте

Кучма зняв міністра іноземних справ Тарасюка

Тарасюк загрався в незалежність і прозахідність, вважають експерти

Політологи також розходяться у думці з приводу причин і наслідків відставки Тарасюка

У відставці Тарасюка з'явився газовий слід

Політики в Україні не мають однозначної думки щодо відставки Тарасюка

Новий міністр вірно розставляє акценти

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування