На Юлію Тимошенко вже завели справу. В Інтернеті

Четвер, 23 листопада 2000, 15:47
Повідомлення про порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко не відповідає дійсності. Так в Генпрокуратурі прокоментували повідомлення, яке в четвер пройшло по багатьом ведучим російським інтернет-сайтам.

Застрільником масової дезинформації стала російська служба радіо "Свобода". Як виявилося, шанована у всьому світі радіостанція, на яку прийнято посилатися без сумнівів, у середу ввечері повідомила, що "генеральна прокуратура України ухвалила рішення про порушення карної справи відносно віце-прем'єра Юлії Тимошенко".

"Основою для порушення кримінальної справи стали матеріали про діяльність Юлії Тимошенко на посаді керівника компанії Єдині Енергетичні Системи України, яку вона очолювала до 1997 року. За твердженням слідства, керівництво ЕЄСУ давало великі хабарі представникам міністерства оборони Росії, що дозволило компанії здійснити ряд фінансових операцій з відмивання понад 400 мільйонів доларів", - передало у середу радіо "Свобода".

Як виходить з текста повідомлення, ця інформація про "справу за фактом дачі хабарів чиновникам міністерства оборони Росії" заснована не на ексклюзивному зливі інформації, а на заяві Потебенька. Нагадаємо, генпрокурор після прес-конференції у вівторок заявив, що рішення порушити справу є, але постанова ще не підписана.

Інформацію з посиланням на радіо "Свобода" підхопили відомі сайти, в тому числі й українські, які факт "прийняття рішення" автоматом трансформували в порушення кримінальної справи. В українських реаліях - це не одне й те ж саме. А радіостанція не повідомила, що рішення є, а постанови немає.

Однак, як повідомили УП в прес-службі генеральної прокуратури, карну справу проти Юлії Тимошенко не порушено. Принаймні, саме такий стан речей був на 16 годину четверга.

Але відомо, що віце-прем'єр ходить по лезу ножа. І про це можна прочитати тут:

Генпрокурор – провокатор тижня

Тимошенко залишається в'язнем. Компанію чоловіку може скласти український віце-прем'єр

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News