Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ допоможе ідентифікувати плівку Мороза та пізнати тіло

П'ятниця, 1 грудня 2000, 13:20
Пройшло вже два тижні відтоді, як почалася експертиза тіла, знайденого нами у Таращі. Весь цей час ми нічого не знаємо про те, які хоч би попередні результати дослідження. Відмовляються говорити судмедексперти, мовчить обласна прокуратура. Навіть такі дані, як група крові загиблого, залишаються для нас, колег Георгія, і його близьких "таємницею слідства". Як каже прокурор Києва Гайсинський, результати експертизи тіла будуть відомі не раніше, ніж за 20 днів.

Більше того, досі ніхто так і не спромігся звернутися до матері Гонгадзе, щоб взяти аналіз для порівняльного дослідження ДНК! Проте, нас запевняють у прокуратурі, що зроблять все "для об'єктивного розслідування справи". І це при тому, що, як нам вдалося з'ясувати, багато хто в Генпрокуратурі читав стінограму запису, що була надана Морозом.

Ніхто з нас все ще не бачив речей, знайдених на місці поховання в Таращі. У тій же прокуратурі пояснюють, що прикраси передані на експертизу і поки вона не закінчиться, не є можливим проведення їх пізнання. 2 грудня виповниться рівно місяць, як було знайдено тіло і півмісяця відтоді, як його знайшли ми. Багато хто повідомляє нам, що браслет, перстень і амулет дуже схожі на речі Георгія, в чому ми і самі пересвідчилися за малюнком експерта. Тому затягнення процесу пізнання можна трактувати як 100% впевненість правоохоронців у тому, що це дійсно його речі.

Можливо, друзям і близьким Георгія допоможе парламентський комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, який вже підготував проект звернення до генерального секретаря Парламентської Асамблеї ОБСЄ Спенсера Оліверу з проханням допомогти у проведенні незалежної експертизи аудіозапису і тіла, знайденого у Таращі.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам голова комітету Юрій Кармазин, у середу депутати комітету заслухали питання про заяву Мороза, де "було проведене попереднє вивчення плівки".

"Очистили її від шумів, всього іншого, провели попереднє вивчення і вирішили, що в нас немає іншого виходу, крім як звернутися до ОБСЄ з проханням допомогти у проведенні експертизи плівки, а також експертизи тіла з використанням генетичних методів. Ми не хотіли звертатися до якої-небудь однієї країни, чи то Росії або США. Ми вважали, що ОБСЄ має багато країн в своєму складі і може краще визначити, де провести ту або іншу експертизу. Ми ухвалили, я вважаю, політично не ангажоване, чисте юридичне рішення", - сказав Кармазин.

При цьому він звернув особливу увагу на той факт, що "рішення оргкомітету прийнято одноголосно, хоч в ньому представлені різні фракції". "Ми нічого не стверджуємо, був такий запис чи ні. Ми хочемо істини, більше нічого", - передає слова голови комітету Інтерфакс-Україна.

Читайте також:

Кучма "замовив" Гонгадзе?

"Все це правда", каже Мороз

МВС і СБУ просто "обурені"

"Справа Гонгадзе" буде передана до суду, стверджує Литвин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування