Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вашингтоні вперше звернули увагу на Гонгадзегейт

Середа, 6 грудня 2000, 12:36
Президент України Леонід Кучма переживає зараз один з найважчих випробувань в своїй політичній кар'єрі, пише в New York Times московський кореспондент газети Патрік Тайлер.

По-перше, Кучма зіткнувся з такою монументальною проблемою, як закриття до 15 грудня останнього реактора Чорнобильської атомної станції, яка в 1986 постраждала від пожежі, що призвело до ядерної катастрофи. Закриття станції може привести до скорочення виробництва електроенергії для мільйонів українців, які і так постраждали від крижаного шторму.

Крім того, пише газета, Міжнародний валютний фонд все ще має вирішити, наскільки кредитоспроможна Україна після того, як взимку минулого року з'ясувалося, що центральний банк країни завищував розміри валютних резервів.

Президент Росії Володимир Путін вибрав цей сезон, щоб примусити Україну прийняти механізм розрахунків за $1.5 млрд. газових боргів Москві. Сам Кучма після короткого "медового місяця" з новим прем'єром-реформатором Віктором Ющенком, зараз не живе в злагоді з ним, оскільки реформи скорочують вплив і доходи деяких прибічників Кучми і регіональних босів.

Наостанок, минулого тижня лідер опозиційної соціалістичної партії Олександр Мороз оприлюднив аудіозапис з голосами, які, як вважається, належать Кучмі і двом його високим помічникам, які вимовляють прокляття і загрози "разгребателю бруда" Георгія Гонгадзе. На плівці є навіть розмови про те, що "було б добре, щоб його украли чеченці і вивезли його до Чечні і попросити викуп".

В запису, який обприлюднив Мороз, йде мова про вживання заходів проти Гонгадзе. "Я говорю, вивезти його, викинути", говорить голос ніби то Кучми, "Віддати його чеченцям".

Голоси президента, міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка і шефа президентської адміністрації Володимира Литвина були надані Морозом неназваним експертам для їх ідентифікації.

Газета стверджує, що підслуховування для збору компромату на політичних опонентів широко поширене в Росії, Україні та інших колишніх радянських республіках.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
Усі новини...
Реклама: