Ну, пацан перестарався…

П'ятниця, 8 грудня 2000, 21:18
26-річний депутат і успішний підприємець Костянтин Жеваго, інтереси якого стабільно співпадають з інтересами Ігоря Бакая, протягом чотирьох годин напружено розв'язував одне бізнес-питання. Уникальність переговорів у тому, що "чоловіча" розмова закінчилася смертю в.о. голови правління ВАТ "Луганськообленерго" Михайла Полякова.

Десь опівдні Жеваго з чотирма своїми охоронниками і Володимиром Курбацьким, екс-головою правління "Луганськобленерго", увірвався до будинку компанії і попрямував відразу до кабінету нинішнього керівника ВАТ. Як передає Інтерфакс-Україна, Жеваго зажадав від Полякова, аби той негайно звільнив кабінет. Він послався на рішення Старокиївського суду Києва, який постановив, що законним головою правління є Курбацький.

У ході майже чотирьохгодинної розмови у Полякова стався серцевий напад і близько 16 години він помер у своєму кабінеті. Зі слів співрозмовника агентства, на місце виїхав експерт, який констатував смерть, причиною якого став, "ймовірно, серцевий напад". У приміщенні "Луганськобленерго" було проведено опитування свідків, в тому числі й Жеваго. У приміщенні ВАТ в ході трагічної розмови був присутнім також народний депутат України Микола Песоцький з фракції СДПУ(о).

Депутат Жеваго є членом фракції "Реформи-Конгрес". До обрання до парламенту за одним з округів Полтавської області, він працював заступником голови ради Полтавського гірничо-збагачувального комбінату і був членом ради "Укрнафти". За інформацією експертів фондового ринку, на яких посилається Інтерфакс-Україна, він лобіював інтереси компаній, що раніше володіли 35% акцій "Луганськобленерго". Зараз цей пакет повернено до державної власності. Відносно старого керівництва компанії було порушено ряд кримінальних справ. У тому числі завели справу і на Курбацького, якого в порядку "переговорів" намагався повернути на старе місце Жеваго.

Зараз прізвища Жеваго і Бакая пов'язують з банком "Фінанси і кредит". За однією з версій,, цей банк став неофіційним власником Запорізького алюмінієвого комбінату. Як повідомляє телеканал ICTV, старий менеджмент "Луганськобленерго" заборгував держкомпанії "Енергоринок" 700 мільйонів доларів. За рахунок цих коштів, припускає телеканал, Жеваго міг розплатитися за ЗАлК. Але для цього йому необхідно було знову повернути контроль над "Луганськобленерго". Згідно з іншою версією ICTV, Жеваго збирався повернути під свій контроль обленерго "просто так", без прив'язки до ЗАлКу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування