Вірогідність того, що труп знайдений в Таращі належить Гонгадзе – 99,6%, але Потебеньку цього замало

Середа, 10 січня 2001, 10:37
Такий висновок експертизи оприлюднив з парламентської трибуни генеральний прокурор Михайло Потебенько. Але після цього він зробив важливу, на його думку, примітку: "приведене значення вірогідності значить, що у середньому чотири із тисячі випадково взятих жінок, за своїми молекулярно-генетичними характеристиками в межах досліджених індивідуалізованих систем, можуть формально розглядатися, як можливі матері невідомого чоловіка, ДНК якого досліджено на цій експертизі". Варто додати, що ця цитата є однією з найпростіших (!) для розуміння непідготованої спеціально людини. Вся частина інформації Потебенька, що стосується експертизи ДНК містила величезну кількість спеціальних термінів.

Генеральний прокурор розповів і про результати інших експертиз. За його словами, з висновків Бюро судово-медичної експертизи МОЗ України виходить, що знайдений в Таращі труп чоловічої статі 30-39 років, на зріст 177-184 сантиметра. Є осколкові поранення в області правого передпліччя і правого зап’ястя, які виникли за життя і характерні для вибухової травми з ураженням металевими уламками. Крім цього, на основній фаланзі лівого мізинця з боку долоні виявлений старий перелом уламком вибухового пристрою з його подальшим видаленням.

За словами генпрокурора, експертні дослідження дозволяють припустити, що давність розвитку процесів розкладання тіла складає близько 2-3 місяців, а з часу зникнення Гонгадзе минуло 1,5 місяця.

Генпрокурор додав до висновків експертизи і результати пізнання тіла, знайденого в Таращі. Він процитував свідчення Мирослави Гонгадзе, яка фактично пізнала тіло.

І всього цього прокурору не вистачає, щоб бути упевненим, що тіло належить Георгію Гонгадзе! Потебенько ще раз нагадав, що слідство має "категоричні свідчення" про те, що Гонгадзе живий. Він заявив, що ці дані "поки ніким не спростовані". Михайло Потебенько в черговий раз розповів історію про те, як Георгія у вересні бачили "в одній з установ, яку любив відвідувати Гонгадзе". (Зрозуміло, що йдеться про бар "У Еріка", де його ніби бачили. Про це неодноразово говорив на своїх прес-конференціях перший заступник міністра внутрішніх справ Микола Джига). Крім того Потебенько нагадав і про інших свідків, які ніби бачили Георгія у Львові у вересні та грудні 2000 року. Ця інформація ні для кого не стала новиною, оскільки пропрезидентські газети активно тиражували її у грудні під час піку "касетного скандалу". Дивно, що Потебенько не згадав у якості додаткового доказу надруковану газетою "Сегодня" сенсаційну статтю. У матеріалі йшлося про екстрасенса, що входить у астральний контакт з Гонгадзе, який ніби переховується в грузинському посольстві!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування