Чергова провокація СБУ

Четвер, 18 січня 2001, 17:57
Як хотілося б вірити, що Гія живий… Таку надію нам кожний раз дарує СБУ. Ось і зараз СБУ розповсюдила новину про те, що Георгій Гонгадзе разом із сім'єю майора Мельниченка зверталися з проханням про візу в Чехію.

Преса повідомляє про офіційний лист, що надійшов до консульського відділу посольства України в Чехії за підписом керівника реєстраційного відділу управління чеської поліції Ярослава Іржіка. У цьому листі, зокрема, говориться про видані в листопаді минулого року візи на перебування в Чехії протягом 90 діб громадянам України Гонгадзе Георгію Руслановичу, Мельниченку Миколі Івановичу, його дружині й доньці.

Що викликає сумнів - так це вказані в листі імена і по-батькові, які в наших закордонних паспортах не проставляються. Більш того, написане латиницею ім'я Георгія не відповідає тому, як це було записано у паспорті Георгія. Не будемо підказувати відважній СБУ, як саме, але точно не так. Навряд чи Георгій навіть в анкеті став би писати ім'я невірно, не так, як в паспорті.

Керівництво чеської поліції поки не може ані підтвердити, ані спростувати інформацію про те, чи використовувалися отримані візи і чи в'їжджали ці люди на територію Чехії. Відмовляються від коментарів і в посольстві Чехії. Радіо "Свобода" через свій головний офіс в Празі також намагається знайти підтвердження цієї сенсації, однак в такій спокійній країні, як Чехія, вже закінчився робочий день.

Тому новині ми будемо знати тільки завтра. А поки все це нагадує іншу сенсацію, яку розповсюдив заступник міністра внутрішніх справ Микола Джига, повідомивши про якогось Гонгадзе, який брав квиток з Москви до Смоленська. Він вже тоді знав, що цей Гонгадзе - громадянин Росії і проживає постійно у Санкт-Петербурзі.

Тут, правда, ми маємо справу з іншого роду дезинформацією. Продуманою і цинічною. Тоді Джига збрехав, оскільки у нього не було новин. А зараз це зроблено спеціально - ніби Гія живий і треба продовжувати його шукати. Замість того, щоб шукати його вбивць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...