Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

9 лютого - історична дата?

П'ятниця, 9 лютого 2001, 11:17
У п'ятницю зранку в кінозалі Верховної Ради було створено рух "Громадська ініціатива "Форум національного порятунку". Ціль - усунення від влади Кучми і перетворення України на парламентську республіку.

Роботу руху буде координувати спеціальна рада з 15 осіб, серед яких Олександр Мороз, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Сергій Головатий, Тарас Чорновіл, Анатолій Матвієнко, Володимир Чемерис, Володимир Олійник, Степан Хмара, Костянтин Ситник, Левко Лук’яненко, Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Євген Жовтяк, Сергій Комісаренко. На засіданні зі створення форуму головував Тарас Чорновіл. За його словами, мета ініціативи - "оксамитна революція в Україні".

На установчих зборах був прийнятий маніфест, у якому проголошена ціль: "Покласти кінець кримінальному режиму, затвердити правду і закон, а також повернути Україну на європейський шлях розвитку", передає Інтерфакс-Україна.

Однією з головних цілей нового руху буде істотне обмеження повноважень президента, можливо за рахунок "перерозподілу влади у трикутнику парламент-президент-уряд". Найближчим часом вони мають намір ініціювати у Верховній Раді процедуру імпичменту Кучми. Вже зараз Форум розпочав консультації з народними депутатами, щоб набрати необхідну кількість голосів для ініціювання процедури імпичменту.

Юлія Тимошенко заявила, що форум відпрацьовує чіткий план дій проти "нинішнього режиму". Зараз обговорюється "багато блоків" подальшої роботи новоствореного об'єднання.

При цьому активісти Форуму національного порятунку не збираються проводити "ніяких сепаратних переговорів" з президентом країни Леонідом Кучмою. "Це - умова перемоги", кажуть вони.

Мороз і Тимошенко заявили, що вже нинішній склад Верховної Ради може провести перерозподіл влади між парламентом, урядом і президентом.

Для зміна форми президентської республіки на парламентську Мороз закликав учасників об'єднання підтримати акцію "Україна без Кучми", щоб надалі ця вимога була оформлена в Конституції. Лідер соціалістів закликав також організувати через дипломатичні канали вплив міжнародного співтовариства на ці процеси. Координувати роботу "Форуму національного порятунку" і акції "Україна без Кучми" буде Тарас Стецьків.

Як розповіли УП перед створенням "ініціативи", форум розраховував об'єднати близько 70 відомих опозиційних українських політиків. "Це будуть особистості, а не партії", - повідомив УП один із членів майбутнього об'єднання.

За даними УП, до цієї події готувалися давно. Пройшли зустрічі з найавторітетнішими особами в Україні. На жаль не всі насмілилися відкрито встати в опозицію, але є надія, що в цьому випадку мета стане об'єднувчою. І цю мету потрібно розуміти не стільки як відставка Кучми, а як зміна засад цієї брехливої і хибної системи, за якої неугодних журналістів можна не тільки матом послати, але і вбити, де сірість перемагає талант, а призначення проводяться за ознаками особистої відданості і наявності компромату.

Зараз ті, хто ще роздумують про можливість приєднання до Форуму, мають подумати про своє місце в історії країни.

Форум національного порятунку

Маніфест громадянської ініціативи


СПИТАЙ себе, чи подобається тобі, як ти живеш?

СПИТАЙ сусіді, як він живе?

СПИТАЙ маму, чому хвилюється вона, коли ти йдеш з хати?

СПИТАЙ сина, хіба спокійний він за старість своїх батьків?

СПИТАЙ хлопця, чи може він знайти гідну роботу?

СПИТАЙ дівчину, чи хоче вона бути повією?

СПИТАЙ підприємця, скільки хабарів він роздав?

СПИТАЙ господаря, чи спокійний він за своє добро?

СПИТАЙ журналіста, чи може він говорити правду?

СПИТАЙ суддю, чи вільний він у своїх рішеннях?

СПИТАЙ тюремника, скільки людей сидять без суду та слідства?

СПИТАЙ правоохоронця, скільки разів він порушив права і закон?

СПИТАЙ у військового, кому він давав клятву на вірність?

СПИТАЙ у загиблих, чи про таку країну вони мріяли?

СПИТАЙ молодь, чи залишиться вона жити в такій країні?

СПИТАЙ голову СБУ, чиєю безпекою він займається?

СПИТАЙ міністра внутрішніх справ, чи не сняться йому мати та діти Гонгадзе?

СПИТАЙ генерального прокурора, коли він востаннє говорив правду?

СПИТАЙ президента, чи чув він щось про совість і честь?

СПИТАЙ себе, невже безпідставно вийшли на вулиці тисячі і тисячі твоїх земляків з вимогою “Україна без Кучми”?

ТАК ДАЛІ ЖИТИ НЕ МОЖНА!

Ми об’єднуємося в громадській ініціативі у “ФОРУМІ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ”

Нас об’єднала мета:
Покласти край кримінальному режимові;
Утвердити повагу до права та закону;
Повернути Україну на Європейський шлях розвитку;

Наша МЕТА – СПРАВЕДЛИВІСТЬ.
Наша МЕТА – ПРАВДА...

МИ ПОЧИНАЄМО ДІЯТИ!


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування