Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти роблять ставку на Схід

Середа, 7 листопада 2001, 15:11
Соціалістична партія України в цю виборчу кампанію зосередить більше уваги на східних областях, заявив 7 листопада в Донецьку секретар політради СПУ Юрій Луценко.

З його слів, раніше стабільний електоральний результат соціалістам давали центральні області, тепер же його планується посилити Донецькою, Харківською, Луганською, Одеською, Дніпропетровською областями.

Юрій Луценко повідомив, що однією з цілей його візиту в шахтарську столицю є перевірка того, наскільки серйозні тут сили, з якими СПУ уклала технологічні угоди про взаємодію. Зокрема, його цікавлять позиції в регіоні КПРС (В. Мойсеєнко, А. Яковенко).

Він сказав, що збирається обговорити з місцевими партійними організаціями СПУ можливість налагодження конструктивної співпраці з комуністами на низовому рівні, "тому що вгорі - це неможливо". Він сказав, що розглядає рядових комуністів як найближчих союзників соціалістів, але позицію керівництва КПУ назвав зрадницькою.

Зі слів Луценка, соціалісти сьогодні уклали "близько 11 угод з різними суспільно-політичними силами", але не ведуть переговорів з ПСПУ і "Справедливістю", оскільки "вести переговори із штучно створеними адміністрацією президента партіями, що мають на меті розколоти лівий і лівоцентристський рухи, сенсу немає".

Відповідаючи на питання про стосунки між учасниками акції "Україна без Кучми", які сьогодні виявилися в різних виборчих блоках, співголовуючий акції відповів, що вони не будуть боротися один з одним, хоч соціалісти чудово розуміють, що і Ющенко і Тимошенко - їх ідеологічні противники.

"Я думаю, нам вдасться домовитися про розмежування мажоритарних округів процентів на 80 від бажань всіх суб'єктів акції "Україна без Кучми", - заявив Луценко.

Щодо ходу передвиборчої боротьби в Донецькій області, керівник обкому СПУ Олег Рибаков повідомив, що соціалісти створили три зональних виборчих штаби з центрами в Маріуполі, Донецьку і Краматорську. Таким чином, вони сподіваються "більш скрупульозно працювати з виборцями". Основною темою своєї виборчої кампанії в Донбасі вони мають намір зробити боротьбу проти підвищення комунальних тарифів.

Юрій Луценко, як керівник прес-служби СПУ, заявив що Донеччина - єдина область, де соціалісти не можуть розмістити своєї політичної реклами. У зв'язку з цим, основний упор в роботі з виборцями Донбасу буде робитися на кампанії від дверей до дверей.

Цікаво, що прес-конференція Луценка і Рибакова відбулася просто неба на площі Леніна, де проходив, окремо від комуністів, мітинг СПУ, присвячений річниці Жовтневої революції. Зі слів організаторів, вони пропонували комуністам провести спільний мітинг, але ті відмовилися. Відмову вони отримали і від всіх, до кого зверталися з проханням про надання приміщення для прес-конференції. У мітингу взяли участь близько 600 чоловік. Крім прапорів СПУ, на трибуні майоріли також знамена КПРС і ПСПУ.






Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування