Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Планується зниження цін за міжнародні переговори, однак Інтернет подорожчає

Середа, 7 листопада 2001, 17:46
Граничні тарифи на телефонний зв'язок в Україні будуть переглянуті у листопаді. Про це повідомив журналістам в середу голова Держкомітету зв'язку і інформатизації України Станіслав Довгий.

Він не зміг відповісти на питання, наскільки і яким чином буде змінено вартість телефонних послуг, пославшись на передчасність таких оцінок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, в цей час комітет розглядає три варіанти зміни тарифів. Який з них буде ухвалений, поки що невідомо, відзначив він.

Разом з тим, Довгий повідомив про істотне зниження вартості міжнародного зв'язку, це передбачено всіма варіантами, що розглядаються. Зараз, сказав він, проводяться дослідження громадської думка з питання зміни тарифів, з урахуванням яких будуть ухвалені остаточні рішення.

Голова правління національного оператора зв'язку ВАТ "Укртелеком" Олег Гайдук повідомив про збільшення кількості міжнародних дзвінків останнім часом, що дозволяє знизити тарифи на цей вид послуг. Це, на його думку, призведе до подальшого зростання кількості таких розмов і, відповідно, до підвищення прибутку операторів міжнародного зв'язку.

Гайдук вважає за доцільне знизити тарифи на міжнародні розмови на 15%. При цьому він допускає незначне збільшення вартості місцевого зв'язку - не більш ніж на 1,5 коп. за хвилину.

"Думаю, що тариф на місцевий зв'язок не перевищить 5 коп. за хвилину, з урахуванням податків", - підкреслив він і додав, що при цьому кількість безкоштовних хвилин, що входять в абонентську плату, повинна зрости до 150-200 в місяць (зараз - 100 хвилин.)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування