Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солдати США провалили операцію по захопленню бен Ладена

П'ятниця, 9 листопада 2001, 14:36
Американські солдати загонів спецпризначення намагалися здійснити бліц-операцію по захопленню одного з ймовірних притулків Усами бен Ладена в Афганістані, але зазнали невдачі. Про це пише сьогодні міжнародна арабська газета "Аль-Хайят" з посиланням на надійні дипломатичні джерела в Ісламабаді.

За їх відомостями, операція мала місце "дві ночі тому ". У входу у цей притулок американці зустріли сильний опір і були змушені відступити. При цьому, пише газета, солдати зазнали "значних втрат".

Підтвердженням цих даних може служити що з'явилися напередодні у пакистанській пресі зведення про втрати серед американських командос. Як писала учора The Frontier Post, під Кандагаром у понеділок, 5 листопада, загинули 45 військовослужбовців США.

Також повідомлялося, що дана операція проводилася з метою захоплення однієї з баз талібів, на якій, за даними американської розвідки, переховувався Усама бен Ладен. Внаслідок кровопролитного бою база була захоплена, однак нікого з керівників "Аль-Каїди" виявлено не було, повідомляє НТВ.Ру.

За твердженням талібів, тіла 26 американських десантників доставлені на військову базу під пакистанським містом Джейкобабадом.

Тим часом Війська Північного альянсу просуваються у бік міста Мазарі-Шаріфа на півночі Афганістану з південного напряму, повідомили американській телекомпанії CNN представники опозиційних талібам сил.

Як заявив у Вашингтоні главком центрального командування збройних сил США армійський генерал Томмі Френкс, Мазарі-Шаріф є "цікавим для нас" населеним пунктом в плані створення "сухопутного моста" з Узбекистану для пересування військ і постачання гуманітарної допомоги.

За різним даними, сили Північного альянсу знаходяться приблизно у 6-7 км від міста. Американська авіація продовжувала бомбардування міста Кандагару на півдні Афганістану. Удари наносилися по позиціях талібів у північній і східній частинах міста.

А прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер виключив можливість припинення військових дій проти афганських талібів під час священного мусульманського місяця, що наближається, - рамадан. У цьому році він починається 17 листопада.

Кампанія повинна продовжуватися аж до досягнення своїх цілей, сказав він після переговорів з президентом Пакистану генералом Первезом Мушаррафом. Зі слів глави британського уряду, антитерористична коаліція враховує особливу чутливість мусульман до військових дій в Афганістані у час рамадана, передає Інтерфакс-Україна.

Зі свого боку генерал Мушарраф не став повторювати закликів, з якими він виступив в Парижі, до припинення бомбардування Афганістану у час рамадана і обмежився побажанням, щоб "військові операції завершилися як можна швидше". "Ми виступаємо за те, щоб кампанія була короткою і направленою на досягнення чітких цілей", - додав генерал, визнавши, що багато у чому це залежить від досягнення поставлених стратегічних задач.

Читайте також:


* Бен Ладен підтверджує, що в нього є ядерна і хімічна зброя*https://www.pravda.com.ua/?11012-284-1}
* Сибірку виявлено в чотирьох місцях штату Нью-Джерсі

* Листи з сибіркою у США розсилав псих-одинак
* "Радіо Свобода" буде вести мовлення з бункера
* Солдати США провалили операцію по захопленню бен Ладена
* Сибірська виразка в США нанесла збитків на 5 млрд. доларів
* Бен Ладен отримав афганське громадянство
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування