Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФФУ не відпустила Суркіса

Субота, 15 грудня 2001, 17:07
Конгрес ФФУ своїм голосуванням не прийняв відставку президента Григорія Сурікса, який сам попросив поставити на розгляд це питання. Окрім того, відзначимо, що продовження проблеми Суркіс-Ахметов породило ще одну: ФФУ-ПФЛ.

За словами ж Суркіса, до рішення провести своєрідний тест на довіру конгресу ФФУ до нього його спонукав виступ Ріната Ахметова, який звинуватив почесного президента "Динамо" в поразках збірної України.

При голосуванні підтримку чинному президенту ФФУ висловили 111 делегатів конгресу. Троє утрималися. Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін взагалі відмовився віддати свій голос за будь яку з версій голосування. Бо вважає це голосування взагалі не доречним.

Без зривів було виконато одне з головних завдань конгресу - затвердження на посаді головного тренера збірної України Леоніда Буряка. Також були внесені зміни до директив та документів ФФУ, які в своїй більшості приймалися за основу одноголосно.

На конгресі продовжилося протистояння Суркіса з донецьким регіоном. Цього разу президент ПФЛ виступив в ролі доповідача та був одним з двох людей на зборах, які зважилися піддати критиці роботу ФФУ, вступивши також в дебати з Суркісом.

Зазначимо, що обидві сторони - і Суркіс, і Сафіуллін - одним з головних напрямків в своїх звинуваченнях обрали календар чемпіонату України та стосунки ПФЛ та ФФУ.

Не оминули вони також і звинувачення в необ'єктивному суддівстві. До того ж Суркіс, зі свого боку, знову нагадав вислови Воробея та Зубова, Сафіуллін же в свою чергу захищав цих футболістів.

Суркіс нагадав про телевиступ Ахметова, вже в котре додавши, що потрібно розпочинати очищення з себе. Він відзначив, що не відчуває себе винним в поразках збірної. І навіть зауважив, що, якщо потрібно буде обирати між політикою і футболом, він обере футбол.

Перераховувати всі звинувачення обох сторін мабуть, не варто, але відзначимо, що особливо болісно на них реагував Суркіс, який навіть одного моменту не витримав, і пообіцяв, що влаштує круглий стіл, за яким вони продовжать дебати.

Ще одніє людиною на цьому конгресі, який знайшов сміливість виступити з критикою в адрес керівництва ФФУ, став Зая Авдиш, президент житоморського "Полісся", яке виступає в першій лізі чемпіонату України. Зі своєрідним йому темперементом він закликав всіх члені конгресу об'єднатися і працювати разом, а не нападати на Сафіулліна.

Також, на думку Авдиша, потрібно більш працювати, та доводити свої справи ділом, і навів як приклад урок футболу в Житомирі. Так, за словами Авдиша, відвідавши одну з шкіл, де проходить урок футболу, він побачив тренера з футболу, який стояв "в голошах та куфайці", і на питання як він збирається вчити дітей футболу, він йому відповів: "Без тями". Проте м'ячі в нього є...

Не обійшов стороною він і газету "Команду", яка, за його даними, публікує не вірну статистику кількості учасників уроку футболах в школах, надміру завищуючи цифри.

Попри все турбує інший факт, і здається на даний момент це найголовніше. Компромісу у "двобою" Ахметов-Суркіс та ФФУ-ПФЛ не слід очікувати. Дійшли навіть до того, що почали згадувати, що було 8-9 років тому, і хто кому хотів дати хабаря.

Принаймні, на конгерсі виступи багатьох зводилися до того, що Ахметов та Сафіуллін не праві та погані, а Суркіс це найщиріща та найчесніша людина. Без сумнівів те, що Суркіс зробив в українському футболі чимало гарних справ - це факт. Але з боку складається таке враження, що цю проблему продовжують ще більш нагнітати "підлабузники" Суркіса, які з будь-якої причини хвалять президента ФФУ, та майже проклинають донецький "Шахтар" з його керівництвом. І, за словами одного з виступаючих, поки всі структури України не запрацюють як одна "сім'я", позитивного результату від збірних України не варто очікувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування