ОПОЗИЦІЯ ВИКЛИКАЄ КУЧМУ НА ТРИБУНАЛ

Вівторок, 1 жовтня 2002, 14:30
Наступна масова акція опозиції має відбутися 12 жовтня, і матиме назву
"Народний трибунал". Про це повідомив на прес-конференції трійки опозиційних лідерів у вівторок лідер КПУ Петро Симоненко.

За словами лідерів опозиції, ця акція має бути "всеукраїнською". Як повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, перед її проведенням опозиційні лідери планують проїхати територією всієї України, та виступити не тільки в обласних центрах, але й у містах із населенням 100 тисяч мешканців.

Як зазначила Тимошенко, місце проведення мітингу в Києві поки не визначено, однак ним може стати Європейська площа, "щоб порівняти, наскільки збільшується масштаб акції".

Саме засідання "Народного трибуналу", яке відбудеться 12 жовтня у різних містах України, має дати "правову оцінку незаконним діям президента", а в їх засіданнях також мають взяти участь професійні юристи, зазначила лідер БЮТ. За словами Симоненка, трибунали повинні відбуватися "за процесуальними нормами, відповідно до законів та Кримінально-процесуального кодексу".

Коментуючи перебіг самої акції "Повстань, Україно!", Олександр Мороз зазначив, що вона "тільки розгортається".

За словами Тимошенко, опозиція продовжує збір підписів під резолюцією мітингу на Європейській площі, який відбувся 16 вересня цього року. Зараз, за її словами, під вимогою відставки президента та дострокових виборів свої підписи поставили понад 1 мільйон громадян України.

Вона також повідомила, що сьогодні "по всім учбовим закладам держави створюються штаби акції "Повстань, Україно!". За словами Тимошенко, вони діють "майже підпільно", однак до кінця тижня дадуть про себе знати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування