Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Технологічна нафта взагалі не потрібна "Одеса-Броди"

Середа, 10 вересня 2003, 11:47
Технологічна нафта нафтопроводу "Одеса-Броди" непотрібна, оскільки нафтопровід вже заповнений консервантом і йому не загрожує зимова корозія.

Про це повідомив керівник управління з євро-азіатських нафтотранспортних коридорів "Укртранснафти" Михайло Гончар. На його думку, листи з проханням про технологічну нафту для нафтопроводу, які підписав генеральний директор "Укртранснафти" Станіслав Василенко, є наслідком різного бачення ситуації з "Одеса-Броди".

Нагадаємо, що "Укртранснафта" звернулася до Азербайджану, Казахстану, Росії та Узбекистану з проханням надати технологічну нафту для нафтопроводу.

Гончар також повідомив, що зараз тривають переговори з Польщею про транспортування туди каспійської нафти з Одеси до Бродів і далі залізницею. Він сказав, що ведуться також переговори про постачання нафти Каспію від Бродів до Німеччини та Чехії трубопроводом "Дружба".

"Невипадково саме в цей момент з‘являються пропозиції щодо реверсу та наповнення труби технологічною нафтою. Ці дії мають на меті зірвати подальший розвиток проекту євро-азіатського нафтотранспортного коридору", - цитує Гончара "Німецька хвиля".

Він також заперечив і необхідність очікування нового рішення уряду про долю нафтопроводу "Одеса-Броди". За його словами, ця труба вже визначена, як транспортний коридор до Європи.

Читайте також:

21 жовтня – день народження європейського маршруту "Одеса-Броди"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування