Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) ЗАКЛИКАЄ СПУ І КПУ БОРОТИСЯ З "НАШОЮ УКРАЇНОЮ"

Понеділок, 10 листопада 2003, 11:21
Заступник голови СДПУ(о) Юрій Загородній заявляє, що можливий прихід правих партій до влади після чергових виборів може відкинути Україну на 10 років назад.

Таку думку заступник голови СДПУ(о) та заступник голови адміністрації президента висловив у статті, оприлюдненій у партійному виданні есдеків "Наша газета +".

"Неважко собі уявити, що в разі приходу правих до влади наше суспільство буде відкинуте рівно на 10 років назад, і рівень політичного протистояння знову наблизиться до критичної позначки", - заявив Загородній. Перед цим по тексту він розкритикував діяльність "Нашої України" та БЮТ.

Загородній також звинуватив блок Ющенка в дестабілізації політичної ситуації в країні, що матиме своїм наслідком падіння економіки.

"Уже очевидно, що опозиційно налаштовані лідери блоку правих сил, які гучно називають себе "Наша Україна", напередодні президентських виборів зробили ставку на політичну дестабілізацію", - заявив Загородній.

Заступник голови СДПУ(о) звинуватив блок Ющенка в достроковому початку передвиборчої агітації.

За словами Загороднього, жодна політична сила, окрім "Нашої України", не може "дозволити собі вести повномасштабну виборчу кампанію, у тому числі й з фінансових міркувань".

"Не секрет, що багатотисячні політичні заходи, як і будь-які інші, вимагають чималих коштів. А навколо лідера "Нашої України" уже сконцентровано чимало політичних сил, що опинилися за бортом великої політики після парламентських виборів 2002 року. Вони у такий спосіб намагаються скористатися шансом і відновити своє політичне реноме. Природно, для Ющенка ні політичні, ні фінансові ресурси зайвими не будуть", - зазначив Загородній.

Він назвав дії "Нашої України" спробою реваншу, що "їм не вдалося зробити в першій половині 90-х, коли в них був просто історичний шанс, і яким вони не змогли скористатися".

Натомість Загородній зазначив, що "соціал-демократи завжди брали на себе відповідальність у нелегкі для їхніх країн часи". Він провів паралелі з діяльністю соціал-демократів в Росії після лютого 1917 року, в Україні в 1918-20 рр., у Німеччині часів Веймарської республіки, у коаліційному уряді Іспанії в 1936-1938 рр., у країнах Західної Європи після 1945 року.

Він назвав головним завданням СДПУ(о) не допустити реваншу правих сил.

"Приклад країн Східної Європи, які змогли успішно провести демократичні перетворення і вже нині інтегруються в об'єднану Європу, необхідно використовувати, поки ще не пізно. А суть у тому, що в цих країнах старі прокомуністичні партії змогли відмовитися від ортодоксальних постулатів сталінського зразка і стати на шлях демократичного соціалізму європейського зразка", - заявив заступник голови СДПУ(о).

Загородній також зазначив, що на посткомуністичному просторі "політичні сили лівого спектру змогли не допустити правих до влади".

"Безумовно, і в Компартії, і в Соцпартії, і в СДПУ(о) [...] далеко не завжди збігаються погляди на шляхи вирішення як політичних, так і економічних проблем, але всі ми, я упевнений, бачимо Україну стабільною демократичною державою".

"Ліві і лівоцентристські сили повинні запобігти приходу правих до влади, це й є політична відповідальність. Інакше найпопулярнішим інструментом української політики можна вважати граблі", - вважає заступник Медведчука.

Загородній також закликав не вірити лідерам "Нашої України" у їх запевненнях про готовність узяти на себе відповідальність за долю країни: "Практично всі вони в недавньому минулому обіймали високі державні посади".

Як відомо, саме за підписом Загороднього поширювалися директиви щодо зриву заходів "Нашої України" в регіонах.

Читайте також:

Інструкції АП щодо запобігання проведенню форумів "Нашої України" у регіонах


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування