Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубайс: Ліберальна імперія – це захоплення України російським бізнесом

Четвер, 13 листопада 2003, 11:12
Голова енергетичної компанії "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс вважає, що стратегія "Ліберальної імперії" щодо України повинна проявлятися в поширенні російського бізнесу на територію Криму.

Про це він заявив на чат-конференції на сайті Газета.Ру, повідомляє "День".

На питання, чи можна повернути Крим Росії шляхом тиску на Україну, наприклад, "перекриваючи газ", Чубайс відповів, що перекривати його не потрібно.

"А навіщо перекривати? Можливо, потрібно діяти навпаки, не "перекривати", а "давати"? Наприклад: давати інвестиції, підтягати російський бізнес у той же самий Крим. І тоді на класичне запитання: "Чи буде Крим нашим?" — з’явиться виразна технологічна відповідь: "Так", - сказав Чубайс.

"Тільки не через те, що ми його захопимо або збудуємо косу на острів Тузла, подолавши опір українських прикордонників. Важко вигадати щось більш тупе і менш ефективне.

А, напевно, просто тому, що туди прийде російський бізнес, який вже приходить у Крим, який має для цього всі передумови — не тільки фінансові, враховуючи наші традиційні зв’язки з Кримом.

Це, власне, й означатиме те, що Крим стане набагато більш російським, ніж він колись був. У моєму розумінні це і є стратегія Росії, яку я називав страшним словосполученням Ліберальна Імперія", - вважає Чубайс.

Читайте також:

Поки Америка зайнята Іраком, Росія захопить Україну – експерт

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: