Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА СХВАЛИВ ОБРІЗАННЯ ЗАРПЛАТИ

Середа, 26 листопада 2003, 14:28
Президент України Леонід Кучма підписав прийнятий Верховною Радою закон про встановлення з 1 грудня мінімальної зарплати на рівні 205 грн.

Про це повідомили в середу "Українській правді" у прес-службі президента.

Президент підписав закон про внесення змін у державний бюджет України на 2003 рік, відповідно до якого Верховна Рада встановила з 1 грудня 2003 року розмір мінімальної заробітної плати 205 грн. на місяць.

Відповідно до закону, Кабінет міністрів зобов'язаний увести з 1 січня 2004 року розмір мінімальної зарплати 205 грн., а з 1 листопада майбутнього року - 237 грн. Відповідно до закону, з 1 березня 2004 року будуть відновлені міжпосадові (міжкваліфікаційні) співвідношення в оплаті праці працівників бюджетної сфери, виходячи з розміру мінімальної зарплати 205 грн. на місяць.

З 1 січня 2005 року розмір мінімальної зарплати встановлюється на рівні 262 грн. Зараз мінімальна зарплата в Україні - 185 грн. на місяць.

У вівторок парламент проголосував про зменшення розміру мінімальної зарплати з 237 до 205 гривень.

За пропозицію Кабміну проголосувало 235 депутатів фракцій більшості. "Наша Україна", КПУ, СПУ, БЮТ не брали участі в цьому голосуванні.

Опозиція звинуватила уряд в спробі сховати кошти для використання їх під час президентських виборів.

У середу депутати від "Нашої України" і СПУ звинуватили спікера Литвина у фальсифікації результатів голосування, оскільки законопроект спочатку голосувався тільки за основу, а пізніше на сайті Верховної Ради з'явилася інформація, що він прийнятий у цілому. Депутати-комуністи звернулися до президента з проханням не підписувати закон про мінімальну зарплату.

Читайте також:

"Наша Україна" та СПУ звинуватили Литвина у фальсифікації рішень парламенту

Кучмісти урізали мінімальну зарплату

ЮЩЕНКО ЗНАЙШОВ ЗАГАШНИК ВЛАДИ НА ФІНАНСУВАННЯ ВИБОРІВ

Ющенко + Тимошенко + Мороз. Результат невідомий

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування