За мрії про арешт Медведчука-молодшого відразу порушують справу

П'ятниця, 9 січня 2004, 16:54
Державна податкова адміністрація у Львівській області заявляє, що подасть позов на деякі ЗМІ регіону, в яких "поширюються повідомлення наклепницького характеру стосовно діяльності податкової служби Львівської області та її керівництва".

Про це йдеться у заяві прес-центру ДПА у Львівській області.

"Деякі журналісти навіть публікують свої марення та фантазії щодо арешту керівника ДПА у Львівській області, чим вводять в оману довірливих читачів", – говориться в заяві структури Сергія Медведчука.

"У номері "Львівської газети", що вийшов 6 січня, після затримання одного із засновників видання Маркіяна Іващишина податковою міліцією було надруковано редакційний коментар головного редактора Олега Ониська. Стаття починається із футуристичної картини арешту і суду над Сергієм Медведчуком за його злочини".

"Раніше "Львівська газета" протягом кількох місяців публікувала матеріали про корупцію серед найвищих чиновників ДПА у Львівській області", – відзначається у заяві.

Прес-центр ДПА у Львівській області повідомляє, що юристи податкової служби області "не залишать без уваги ці наклепницькі матеріали, відповідальність за які передбачена чинним законодавством України".

"І вирішувати міру цієї відповідальності буде суд", – ідеться у заяві.

Щодо закидів про незаконність дій податкової служби стосовно керівників підприємницьких структур прес-центр Сергія Медведчука повідомляє, що у своїй роботі "податківці Львівщини керуються виключно законами України, подобається це комусь чи ні. А до порушників законів будуть застосовуватися всі заходи, передбачені чинним законодавством".

Директор ТОВ "Львівська Газета" Юрій Назарук так прокоментував заяву прес-центру, що свої заяви ДПА у Львівській області пише за принципом "валити все з хворої голови на здорову".

"Ця заява нічим не відрізняється від усіх попередніх. А ще вражає їх абстрагованість від реальних подій, які відбуваються в місті. Впродовж 10 днів з дня затримання Іващишина прес-центр ДПА так і не зміг спромогтися на відповідь з цього приводу, натомість знову вдався до надуманих звинувачень у наклепництві з боку ЗМІ".

"Водночас дивує мовчанка і з приводу того, що впродовж півгодини народного депутата України Тараса Чорновола не пропускали в приміщення ДПА у Львівській області. Це чергове уникання від суті проблеми, адже ми ніколи не ставили під сумнів законність сплати податків, а лише ті методи, до яких в своїй роботі вдається голова ДПА у Львівській області Медведчук".

Як повідомлялося, 30 грудня 2003 року до офісу львівського мистецького об'єднання "Дзига" прийшли представники податкової міліції і забрали з собою керівника Маркіяна Іващишина. МО "Дзига" є одним із засновників "Львівської газети".

Іващишин перебував в управлінні податкової міліції півдня. Представники міської податкової міліції Львова висунули Іващишину звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Після цього його відпустили, хоча, за словами директора ТОВ "Львівська газета" Назарука, його намагалися затримати.

Він повідомив, що спільними зусиллями народних депутатів України та відомих громадських діячів Львова вдалося досягти звільнення Іващишина.

Звинувачення на адресу Іващишина стосуються внесення нібито неправдивих даних до документації "Дзиги" та ВАТ "Троттола" (теж засновник "Львівської газети").

Газета вважає, що податковий тиск на засновників видання чиниться у зв'язку з його принциповою позицією і низкою викривальних матеріалів про факти корупції у ДПА у Львівській області.

УНІАН

Читайте також:

Звернення "Львівської газети" із приводу затримання Маркіяна Іващишина

Медведчук затримав засновника "Львівської газети"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...