Варцаба отримає генеральські погони від Медведчука та Білоконя за спецоперацію проти "Нашої України"

Вівторок, 18 травня 2004, 20:37
З 10 по 15 травня начальник УМВС України в Закарпатській області Василь Варцаба таємно відвідав Київ, де мав зустрічі з міністром внутрішніх справ Білоконем та главою Президентської Адміністрації Віктором Медведчуком.

Про це прес-службі "Нашої України" повідомив Володимир Бондаренко.

За словами нардепа така інформація надійшла з надійних джерел з правоохоронних органів.

"Протягом цих зустрічей було детально розроблено план дискредитації виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" у зв’язку з подіями довкола міста Мукачевого, який передбачає фальсифікацію матеріалів кримінальних справ, порушених за фактами хуліганських дій членів банди кримінального авторитета "Чалого" (депутат Мукачівської райради, член СДПУ(о) Володимир Паульо)", - сказав депутат.

"Особисто відповідає за фальсифікацію цих кримінальних справ родич і заступник пана Варцаби по слідству, пан Ватралі", - додав Бондаренко.

Як стало відомо народному депутату, суть фальсифікації полягає в тому, щоб "примушувати постраждалих міліціонерів не впізнавати бойовиків "Чалого", а вказувати на тих, хто є в дружніх стосунках із представниками "Нашої України".

"Відповідно показання постраждалих міліціонерів, які вказують на "братків" "Чалого" до уваги не беруться. Більше того, таким міліціонерам категорично забороняється розказувати, що реально відбувалося на виборчих дільницях. Досягти бажаного результату пану Ватралі допомагає начальник відділу внутрішньої безпеки УМВС, кум "Чалого" Олександр Работинський", - зазначив депутат.

Як стверджує Володимир Бондаренко, 13 травня цього року начальник УМВС України в Закарпатській області пан Варцаба відвідав поліклініку УМВС зі скаргами на серцевий біль.

"Проте, як стало відомо, справжньою причиною його недуги стала не що інше, як рекомендація міністра внутрішніх справ України Білоконя. Справа в тому, що з лікарняного легше і безпечніше керувати спецоперацією з дискредитації Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", а в разі провалу спецоперації можна легко уникнути відповідальності", - говорить Бондаренко.

"Нещодавно стали відомими перші результати спецоперації. Шляхом фальсифікації протоколу обшуку затриманих у резонансному вбивстві в селі Лохово Мукачівського району було виявлено... доручення на право знаходитись у наметовому містечку Громадської організації "Пора", яка, буцімто, причетна до обласного осередку "Нашої України". Одразу проесдеківський телеканал "Інтер" видав "на- гора" "сенсацію", а різаківські видання поширили її на Закарпатті", - наголосив народний депутат.
На думку Бондаренка, наступним кроком спецоперації має стати “вибивання показань від затриманих у причетності до викрадення в ніч на 20 травня виборчих бюлетенів та протоколів виборчих дільниць з режимно-таємної кімнати міськвиконкому".

"Цим самим буде дискредитовано не лише Віктора Ющенка та Віктора Балогу, але й заступника голови Верховної Ради України Олександра Зінченка, оскільки, відповідно до плану спецоперації, саме останній, буцімто безперешкодно провів їх у Мукачівську мерію", - підкреслив парламентарій.

Як повідомило Володимирові Бондаренку джерело з правоохоронних органів, у разі успішної реалізації даної спецоперації Василь Варцаба не лише залишиться на своїй посаді, але й отримає генеральські погони. Одночасно спецоперацію зобов’язано здійснити до 20 травня цього року.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News