Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА: ЯНУКОВИЧ ЗРАДІВ БИ, ЯКБИ Я ПІШОВ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН

Середа, 9 червня 2004, 14:45
Президент Леонід Кучма вважає, що прем'єр Віктор Янукович був би задоволений, якщо б Кучма пішов на третій термін.

"Якби я сказав, що я буду балотуватися, то Янукович став би самою щасливою людиною... Скинути такий тягар!", - сказав Кучма на прес-конференції в Києві.

Однак він нагадав, що не збирається балотуватися: "Я заяву зробив і не зміню рішення".

"Полу в шутку, полу серйозно: я хочу подивитися на Україну без Кучми", - сказав президент.

Під час прес-конференції Кучма ще кілька разів давав зрозуміти, що не балотуватиметься втретє. Наприклад, коли його запитали про проблеми із проведенням "Євробачення" 2005 року в Україні, він сказав, що "якщо біль з цього питання з'явиться, то не на мою голову..."

В іншому випадку, коли Кучмі нагадали, що він уже виграв дві виборчі кампанії, він засміявся й сказав: "Я б і третю виграв, ви сумніваєтеся?"

Говорячи загалом, на думку Кучми, весь час протягом історії в Україні "йшла боротьба за владу, за булаву, а не власне за саму Україну".

Він висловив обурення, що політичні сили використовують гасло "Дайте мені владу, і я вам покажу". "А що покаже – ніхто не говорить".

"Доки ми не відмовимося від виснажливої боротьби за владу, яка затримує розвиток України, доки ми себе не поважатимемо, нас інші не поважатимуть", - сказав він.

За кордоном, вважає Кучма, "не розуміють наших політиків". "От у Польщі зараз складна політична ситуація... Але ж поляки не їдуть до України, до США, в Брюссель... Вони кажуть: ми самі [розв'яжемо всі проблеми]".

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування