Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко, Вітренко, Базилюк – бідність не гріх

Понеділок, 12 липня 2004, 18:39
Після того, як електорат дізнався про скромну привабливість кандидатів в президенти від буржуазії, черга вивертати кишені підійшла кандидатам від пролетаріату.

Наразі свої декларації про прибутки представили лідер КПУ Симоненко, лідерка ПСПУ Вітренко і голова Слов'янської партії Базилюк.

Тепер електорат може відчувати себе не таким обділеним. Бо деякі кандидати в президенти, як виявилось, живуть не краще за них, а деякі взагалі знаходяться за межею бідності.

Наталя Вітренко за 2003 заробила лише 15 097,17 гривень, тобто десь 235 доларів на місяць. Все це заробітна плата. Жодної матеріальної допомоги, дивідендів, процентів, роялті.

На щастя, всю цю суму Наталя Михайлівна може витратити на себе. Живе вона сама. Дві доньки і син мають свої родини і мешкають окремо.

З зароблених коштів 1 280 гривень Вітренко сплатила в 2003 на утримання майна. Останнього у неї зовсім небагато. Всього одна квартира площею 55,20 м.кв. Ні земельних ділянок, ні дач, ні транспортних засобів, ні рахунків у банках чи якихось заощаджень у лідерки ПСПУ немає.

Петро Симоненко від своєї конкурентки по електорату заробляє вдвічі більше - його сукупний доход за 2003 рік складає 31 355,03. З них депутатська зарплата - 27 625,53 гривні. Крім цього лідер комуністів ще десь отримав 17,5 гривень чи то дивідендів, чи то процентів. А також попросив 3 712 гривень матеріальної допомоги.

На ці гроші пан Петро прожив рік із дружиною Світланою Володимирівною, навпроти заробітків і рахунків якої стоять одні риски.

1,5 тисячі із заробленого Симоненко витратив на утримання майна - двох квартир, його і дружини, площею по 31 м. кв. кожна, та гаража (24 м.кв.).

В останньому у Симоненка стоїть УАЗ-469, такий собі радянський "аналог" джипа-позашляховика, який поступається крутим заморським моделям хіба що своїм спартанським виглядом і начинням.

Крім того, в Петра Миколайовича є ще цінних паперів аж на 70 гривень. Та й на тому край.

Лідер Слов'янської партії (тієї, що взяла на себе відповідальність за антиющенківські бігборди в Донецьку), пенсіонер Олександр Базилюк заробляє за рік просто копійки.

Його сукупний доход складає всього 3 420 гривень. Все це пенсія. Базилюк не брав у держави матеріальної допомоги і не готував наукових праць, якими можна було б підзаробити, хоча колись написав у Москві кандидатську дисертацію про "Основні проблеми феноменологічного методу Е.Гуссерля" (1974). До того ж, він знає 4 іноземні мови.

Базилюк живе разом з родиною, яка складається з дружини Світлани Сергіївни та доньок Анастасії й Олександри. Їх сукупний дохід складає 924 гривні.

З цих незначних коштів 1 012,34 Базилюк платить на утримання майна. Ще 370 доплачує родина. Тобто на прожиття родині залишається лише 2 960 гривень, щось по 250 гривень на місяць.

З майна у Базилюка лише квартира площею 62,3 метри. Плюс квартира на 40,3 кв. м. у родини. Транспорту, цінних паперів і заощаджень ні в Базилюка, ні в його родини нема.

Правда, виникає питання, звідки 500 000 на реєстрацію в ЦВК. Невже все це назбирала малочисельна партія?

Втім, як кажуть північні сусіди, бідність - не гріх. Аби ці кандидати знали, як з неї вилізти самим і витягти країну.


Читайте також про інших кандидатів у президенти:

Ющенко Мороз і Янукович ходять на роботу пішки. Ржавський – їздить на джипі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування