Ющенко-президент не змушуватиме Януковича розмовляти українською

Четвер, 5 серпня 2004, 13:16
Керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко стверджує, що у випадку їхньої перемоги ситуація в російськомовних регіонах мінятися не буде.

Про це він заявив в ефірі радіо "Ехо Москви" у середу.

"На територіях, де компактно проживає російське населення - я думаю, що ви всі прекрасно знаєте, про що мова йде - це і Східна Україна, Південна Україна - там не приведе команда Ющенка до зміни цієї ситуації", - відповів він на питання про статус російської мови.

"Тому я абсолютно переконаний, що політика буде послідовна, вивірена, спокійна", - додав керівник штабу.

"Позиція виборчої кампанії Ющенка: державна мова у нас українська, але вільний розвиток будь-яких мов, і в першу чергу російської мови, як найбільше потужно розвиненої за фактом історично сформованим, як тенденція, яку ми одержали з минулого - вона буде збережена", - сказав Зінченко.

Тим, хто говорить про національні проблеми, які нібито несе кандидат Ющенко, Зінченко розповів про те, що "Віктор Андрійович народився в простій родині, за 70 км від російського кордону, у Сумській області".

"Він дуже добре знає проблеми... На цій території, до речі, власне кажучи, і чисто української мови нема", - розповів Зінченко.

"Там завжди був "суржик" - це реальна суміш, реальне мовне середовище, там церква Московського патріархату, - іншої нема, невідомо, коли взагалі буде. Тому реальне життя зовсім далеке від тих міфів, що намалювали", - додав керівник кампанії Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News