МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

П'ятниця, 6 серпня 2004, 13:07
Ще 15 сумських студентів та активістів руху "Чиста Україна" затримано і відправлено до камери попереднього затримання міста Недригайлова.

Про це повідомляє прес-реліз руху "Чиста Україна".

Під час нальоту на табір студентів працівники міліції затримали також народного депутата В'ячеслава Кириленка, помічників народних депутатів Андрія Шкіля, Йосипа Вінського, Юрія Луценка та одного журналіста.

Затримані входили до групи, якій вдалось втекти від ранкового нальоту міліціонерів на табір піших демонстантів. Цей наліт стався одразу після того, як табір відвідав губернатор Сумщини Володимир Щербань, повідомляється у прес-релізі.

За інформацією "Чистої України", при затриманні до студентів застосовувалась груба фізична сила, їм не пояснювали причин затримання. Як повідомила речниця студентського руху спротиву Олександра Веснич, одного зі студентів госпіталізовано.

Оскільки зараз правоохоронці вимагають у студентів та активістів "Чистої України" пояснити свої дії, громадський рух нагадує, що "рух студентського опору проти незаконного об’єднання трьох сумських закладів освіти пояснював свою позицію й коментував свої дії від часу підписання указу президента України про створення Сумського національного університету".

Громадянський рух "Чиста Україна" закликає відповідні організації, кола та усіх громадян "протидіяти перетворенню міліції в інструмент грубого політичного тиску і "останню соломинку" агонізуючого режиму".

За непідтвердженою інформацією інформцентру студентського спротиву, "група з 30 студентів прямує лісами та полями до Лохвиці". Їх нібито намагається знайти та затримати сумський "Беркут".

Інформцентр також повідомляє, що "актив студентського спротиву планує продовжувати похід, зібравши всі свої сили на Полтавщині".

Як повідомлялося, перед цим, близько сьомої години ранку у Роменському районі правоохоронці затримали близько 20 із 45 сумських студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Після придушення акції міліцією ряд студентів рушили пішою ходою на Київ, однак міліція неодноразово намагалася їх зупинити.

За словами студентів, є інформація, що премєр Віктор Янукович наказав сумському губернатору Щербаню не випускати студентів за межі області. В свою чергу керівник штабу Януковича Тігіпко закликав студентів "не підставлятися під міліцейські кийки".....

"Українська правда"

Читайте також:

ЩЕРБАНЬ НЕ ВИПУСТИВ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ СУМЩИНИ. ЇХ ПОВ'ЯЗАЛА МІЛІЦІЯ

СУМСЬКА МІЛІЦІЯ ОБІЦЯЄ ПІДКИНУТИ НАРКОТУ СТУДЕНТАМ. Мороз потелефонував у МВС

Мороз і правозахисники просять Тігіпка не кидатись погрозами?

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Про підґрунтя акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування