Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корчинський спробував захопити ЦВК, а потім пішов до МЗС

Четвер, 23 вересня 2004, 14:49
Близько 60 прихильників партії "Братство" і Союзу українців Придністров'я ввірвалися в будинок Центральної виборчої комісії з вимогою відкрити у Придністров'ї виборчі дільниці.

О 12:50 прихильники "Братства" і Союзу українців Придністров'я почали пікетувати ЦВК, передають Українські новини.

"Ми хочемо домогтися, щоб у кожному населеному пункті Придністров'я були створені виборчі дільниці", - заявив один із організаторів акції, лідер "Братства", кандидат у президенти Дмитро Корчинський.

Зі слів лідера Союзу українців Придністров'я Володимира Боднаря, у Придністров'ї проживають близько 55 тис. громадян України, які не мають можливості проголосувати на виборах президента.

Він повідомив, що єдина в Молдові виборча комісія знаходиться в Кишиневі, й українці Придністров'я не мають наміру їхати туди голосувати.

А також додав, що українці Придністров'я направляли офіційне звернення з проханням створити виборчі дільниці до ЦВК, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, а також Міністерства закордонних справ.

Однак, звідти приходила відповідь, що це питання має вирішуватися разом з Молдовою.

Учасники акції тримали плакати: "Ми твої діти, Україно", "Україна - гарант безпеки Придністров'я" і скандували: "Придністров'ю - виборчі дільниці", "ЦВК, слово за тобою" під прапорами невизнаної Придністровської республіки.

У ході акції Корчинський звернувся до пікетників із закликом пройти в кабінет голови ЦВК, тому що чекати на нього на вулиці холодно.

Після цього організатори акції ввійшли у фойє, а слідом за ними спробували ввійти й інші її учасники. Коли їм перешкодили в цьому співробітники охорони, вони силоміць увірвалися у фойє будинку.

Там почали скандувати: "Ківалов - виходь!". У фойє будинку ЦВК прихильники "Братства" зламали охоронне загородження і спробували пройти далі, після чого зав'язалася бійка з охороною.

Під час бійки одному з охоронців розбили голову.

Потім до пікетників вийшов заступник голови ЦВК Ярослав Давидович, який заспокоїв пікетників і запросив їхніх представників для переговорів.

Після цього Корчинський закликав учасників акції вийти з будинку і продовжити акцію протесту.

Як повідомляло агентство, у вересні МЗС звернулось до кандидатів у президенти з проханням утриматися від заяв про статус Придністров'я і не робити заяв, які б шкодили улагоджуванню конфлікту між Молдовою і Придністров'ям.

Наприкінці серпня Корчинський пообіцяв ініціювати визнання Україною Придністров'я незалежною державою у разі обрання президентом.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", наразі представники "Братства" перемістилися до приміщення МЗС, де продовжують свій мітинг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування