У Тимошенко кинули яйце – тренуються перед приїздом Ющенка?

Четвер, 14 жовтня 2004, 19:14
Співголова коаліції за Ющенка Юлія Тимошенко та керівник харківського штабу Ющенка нардеп Анатолій Матвієнко потрапили під яєчну атаку.

На початку п’ятитисячного мітингу в місті Нова Водолага на площу прибули три автобуси з "молодиками специфічної зовнішності", передає прес-служба штабу
Ющенка
.

"Як вдалося з’ясувати згодом, хлопці в автобусах входять у так звані провокаційні "бригади Кушнарьова", губернатора Харківщини. За словами місцевих жителів, негласно ці "бригади" очолює Володимир Шепетін – заступник губернатора та член парламентської фракції СДПУ(о)", - йдеться у повідомленні.

Місцева міліція, яка мала охороняти порядок, утрималася від будь-яких дій: молодиків з автобусів пропустили під трибуну, де вони розгорнули агітаційні плакати на підтримку Януковича та почали скандувати в мегафони провокаційні гасла.

В кінці свого "виступу" невідомі спробували влаштувати "яєчний обстріл" Тимошенко та Матвієнка, в якого і влучив один із "снарядів". На це він із посмішкою зазначив: "Скажу лише, що хлопці з повагою до нас поставились. Яйця вони взяли свіжі".

Випадків падіння представників "Сили народу" від яйця зафіксовано не було.

Матвієнко відзначив, що на студента, який кидав яйце в Віктора Януковича в Івано-Франківську, відкрили кримінальну справу, тоді як "у наших стрільців навіть не спитали прізвища".

Нардеп розповів, що спроби провокації відбуваються за одним сценарієм: на зустріч приїжджає чотири-п’ять автобусів, у яких сидить 100-150 молодиків з мегафонами та транспарантами.

"Достатньо глянути на ці автобуси, розмальовані агітацією за Януковича, щоби зрозуміти, хто за цим стоїть", - заявляє Матвієнко. Він повідомляє, що "молодиків із автобусів" фінансують партії НДП та СДПУ(о).

Матвієнко пов’язує такі дії з підготовкою до приїзду Ющенка в Харків, який відбудеться 15 жовтня – вони є "репетиціями" перед завтрашніми провокаціями.

Однак він переконаний, що ніяких ексцесів не відбудеться.

***

В той же час прес-служба Української народної партії повідомила, що в Полтаві водіям автобусів заборонили везти людей до Києва на акцію студентів за участю Ющенка 16 жовтня.

Один з водіїв отримав вказівку телефоном від особи, яка назвалася співробітницею Державтоінспекції.

Водій повідомив також, що його колега з Олександрії Кіровоградської області теж отримав вказівку не їхати до Києва.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування