Активістів ПОРИ, "Чистої України" та "Спротиву" хочуть ліквідувати?

Субота, 30 жовтня 2004, 13:58
До Львова приїхала група людей з Києва, мета якої ізолювати чи, навіть, ліквідувати активістів молодіжних рухів ПОРА, "Чиста Україна" та "Спротив".

Про це в суботу повідомив активіст руху "Спротив" Роман.

За його словами, стало відомо від конфіденційних джерел, що група, яка приїхала з Києва є "або міліціонерами, або бандитами".

За словами Романа, група не має наміру вбивати активістів, але може побити чи викрасти їх на день виборів. За квартирами активістів ведеться спостереження.

Так у п'ятницю ввечері до гуртожитку Львівської академії мистецтв близько 23.00 увірвалося шестеро міцних молодиків віком 25-30 років, шукаючи активіста громадянської кампанії ПОРА! Андрія, який в той час був у гуртожитку.

Андрія встигли сховати в одній з кімнат, але постраждало троє студентів: не добравшись до активіста ПОРИ, молодики завдали тілесних ушкоджень його друзям.

Один з потерпілих знаходиться в реанімації, повідомляє прес-центр ПОРИ.

"Ми вважаємо це провокаціями влади, яка розраховує на агресивну реакцію громадськості на захист постраждалої молоді і, як наслідок, - зірвані вибори", - йдеться у повідомленні.

"Але для всіх зараз найважливіше – щоб вибори відбулися законно та мирно, бо це єдиний спосіб захистити все суспільство від беззаконня влади", - йдеться у заяві.

"Лише внаслідок чесних виборів буде встановлено верховенство права і всі винні у провокаціях постануть перед законним судом та відповідатимуть за свої злочини", - заявляють активісти ПОРИ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування