ПОРА оголосила загальнонаціональний студентський страйк

Вівторок, 23 листопада 2004, 14:54
Громадянська кампанія ПОРА з 24 листопада розпочинає безстроковий загальнонаціональний студентський страйк з вимогою оприлюднення чесних результатів виборів президента України.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в координатор ГК ПОРА Владислав Каськів.

Як зазначається в офіційному документі ПОРИ, базуючись на незмінних та безкомпромісних принципах боротьби за свободу і незалежність вважає неприпустимим ведення будь-яких переговорів із представниками нелегітимної влади щодо спроби здійснення державного перевороту в Україні.

"Пора" підтверджує попередньо висунутий Ультиматум до ЦВК з вимогою оприлюднити офіційні результати виборів президента України не пізніше 23 листопада 2004 р.

По завершенню цього терміну ГК ПОРА має намір перейти до надзвичайних заходів громадянської непокори, але, як наголосив Каськів, дії організації знаходяться виключно у рамках законів та Конституції України.

Таким чином, із середи ПОРА розпочне загальнонаціональний студентський страйк, який триватиме до "оголошення чесних результатів виборів".

ПОРА також звертається до правоохоронців із закликом не підкорятися "незаконним наказам неконституційної влади та негайно перейти на бік народу".

Крім цього, на прес-конференції повідомили, що ініціативу ПОРИ вже підтримали представники творчої молоді, журналісти.

У відповідній резолюції, яку зачитав присутній на заході тележурналіст ICTV Ігор Пелех, зазначається, що приєднуючись до акції громадянського спротиву кампанії ПОРА, ми (представники творчої української молоді) не тільки висловлюємо свою громадянську позицію, але й закликаємо молодь не зважати на залякування влади, відстоювати свій вибір і боротися за свободу волевиявлення".

"Ми готові створити інформаційні та мобілізаційні продукти на підтримку молодих активістів (ГК "Пора"), які захищають свої права у наметовому містечку на Майдані Незалежності", - повідомляється в документі.

Він також зазначив, що на його думку, зараз завдання кожної людини, "яка можливо має якийсь вплив на аудиторію, бо цю людину частіше показують по телевізору, чи частіше пишуть про неї газети, - визначитись, перш за все, для самої себе, за кого вона, і де її місце".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування