Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ і Канада вимагають утриматися від насильства

Середа, 24 листопада 2004, 12:43
Головуючий в ОБСЄ болгарський міністр закордонних справ Соломон Пассі закликає Центральну виборчу комісію до співпраці з місією ОБСЄ/БДІПЛ для усунення порушень, помічених під час другого туру президентських виборів.

Про це йдеться у заяві голови ОБСЄ, розміщеній на офіційному сайті організації.

"Я закликаю українську владу ретельно розслідувати усі відзначені факти порушень. Ці порушення мають бути усунені в передбачені законодавством строки", - зазначається у заяві головуючого в ОБСЄ.

Пассі висловив велике занепокоєння ситуацією в Україні, викликаною великими недоліками під час другого туру президентських виборів, помічених міжнародною місією спостерігачів.

Крім того, Пассі закликав обидві сторони продовжувати мирний діалог і утримуватися будь-якого насильства чи провокаційних висловлювань.

О 15:00 голови дипмісій країн ЄС оголосять заяву Євросоюзу щодо виборів в Україні.

Як повідомлялося, місія спостерігачів ОБСЄ заявила, що і другий тур українських виборів не відповідав міжнародним демократичним стандартам.

Крім того, місія заявила про необхідність розслідування різкого зростання явки у Донецькій області у другому турі.

Міністр закордонних справ П'єр Петтігрю закликав провести невідкладне розслідування звинувачень у серйозному фальшуванні під час другого туру виборів президента України 21 листопада.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Канади в Україні.

"Я дуже занепокоєний повідомленнями канадських та інших міжнародних спостерігачів, де вказується на велику кількість серйозних порушень, включаючи незаконне голосування, насильство та залякування виборців і спостерігачів", - сказав він.

"Міжнародна спільнота сподівається, що Україна забезпечить повну прозорість і надасть такі результати виборів, які відображають демократичну волю народу", - додав міністр.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування