РНБО ЗАБОРОНИЛА КУШНАРЬОВИМ РОЗКОЛЮВАТИ УКРАЇНУ І ВИМАГАЄ ЗНЯТИ ОБЛОГУ КУЧМИ І ЯНУКОВИЧА

Неділя, 28 листопада 2004, 14:25
Рада національної безпеки і оборони України не застосовуватиме силу проти учасників акцій потесту.

Таке рішення зачитав секретар РНБО Володимир Радченко після завершення її засідання у суботу, повідомляє Перший національний канал.

Водночас "з метою подолання політичної кризи, яка стрімко переростає в економічну, РНБО рекомендує "обом сторонам конфлікту прискорити прийняття рішення під час політичного діалогу, що проводиться".

Також РНБО вимагає "вважати неприпустимим блокування учасниками акцій Верховної Ради, Кабінету міністрів, адміністрації президента, міністерств і відомств, від яких залежить життєзабезпечення нашої держави".

"Третє – відмінити всі незаконні рішення органів місцевої влади і привести їх у відповідність до діючого законодавства.

Четверте – вважати неприпустимим застосування сили проти учасників конфлікту з метою недопущення подальшого загострення за умови дотримання учасниками акції законодавства України", - зачитав рішення РНБО Радченко.

Засідання проходило три години. По його закінченні глава СБУ Игор Смєшко заявив, що вирішення політичної ситуації в країні силовим шляхом загрожуватиме національній безпеці й національній цілісності держави.

"СБУ переконана, що будь-який силовий варіант вирішення політичної кризи, що переживає наша країна, несе пряму загрозу національній безпеці і територіальній цілісності держави", - заявив Смєшко.

Він заявив, що СБУ у ситуації, що склалася, буде неухильно виконувати свої повноваження для збереження конституційного ладу і територіальної цілісності країни

"Виключаючи будь яке застосування сили проти власного народу, СБУ ще раз заявляє про невтручання в політичні процеси в країні, однак, у той же час попереджає, що вона неухильно виконуватиме свої повноваження щодо захисту конституційного ладу й територіальної цілісності України", - заявив Смєшко.

Українська правда, Українська правда

Читайте також:

КУЧМА ШУКАЄ КОМПРОМІС? Промова на таємному засідання РНБО за містом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...