ЮЩЕНКО ВИСУВАЄ КУЧМІ УЛЬТИМАТУМ – ІНАКШЕ ЙОГО ЗАБЛОКУЮТЬ НА ДАЧІ. СЕПАРАТИЗМ ВИГАДАВ ПІНЧУК

Неділя, 28 листопада 2004, 21:32
Очолюваний Віктором Ющенком Комітет національного порятунку висунув ультиматум Леоніду Кучмі.

Протягом 24 годин комітет ставить перед Кучмою вимогу виконати чотири умови:

1. Звільнити Януковича з посади прем’єр-міністра за сприяння фальсифікації виборів, участь у сепаратистських акціях;

2. На вимогу постанови Верховної Ради від 27 листопада негайно внести на розгляд парламенту кандидатури нового складу Центрвиборчкому;

3. Звільнити з посад керівників Донецької, Луганської та Харківської обласних адміністрацій – ініціаторів розколу України;

4. Дати термінове доручення генпрокурору і СБУ відкрити кримінальну справу проти сепаратистів-розкольників України.

У разі невиконання ультиматумів "ми будемо розцінювати бездіяльність Кучми як злочин проти народу із наслідками, які передбачені Кримінальним кодексом України", ідеться в ультиматумі.

"Якщо не буде виконано вимогу, ми почнемо частиною людей блокувати пересування самого Кучми на території України. Ми знаємо, де він знаходиться і як пересувається. І ми здатні зробити так, щоб він кроку не рушив без виконання вимог", - сказала Юлія Тимошенко, яка зачитала на мітингу ультиматум.

Юлія Тимошенко також звинуватила саме Кучму в загостренні конфлікту і початку сепаратизму.

"Ми зациклили увагу на Януковичі, Медведчуку. Насправді деякі повноваження залишилися у Кучми. Сьогодні саме Кучма стоїть проти народу України, він приймає рішення, щоб криза посилювалася".

"Кучма намагається створити роль мирного посередника, зводить Віктора Андрійовича і Януковича на переговорах. А сам став начебто осторонь від процесів. Це неправда, він тримає в руках процеси".

Тимошенко повідомила, що "розкол України і створення південно-східної автономії – це проект Кучми, який розроблявся в деталях його зятем Віктором Пінчуком".

"Якщо Кучму скинуть, то він хоче мати територію, окрему власність у вигляді Донецької, Луганської і Харківської областей".

Тимошенко також сказала, що якщо Кучма відмовитися виконати ультиматум, то "серед силовиків є достатньо відданих людей, і вони за законом готові порушити кримінальну справу з усіма наслідками".

"І хочу, щоб Кучма знав, що весь народ України буде вважати його злочинцем", - додала Тимошенко.

"Українська Правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування