Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В останній момент ющенківці посилили вимоги до Верховного суду

Понеділок, 29 листопада 2004, 11:28
Представники Віктора Ющенка змінили вимоги скарги, поданої у Верховний суд.

Про це заявив у понеділок на засіданні Верховного суду довірена особа Ющенка депутат Микола Катеринчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вони обґрунтували це тим, що порушення принципів й основ виборчого процесу в ході повторного голосування мало місце не тільки в Донецькій і Луганській областях, як було зазначено спочатку в скарзі, але й у Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській областях, а також в Автономній Республіці Крим і Севастополі.

Катеринчук підкреслив, що факти системного порушення закону про вибори в цих регіонах не дають можливості точно встановити результати виборів.

Він також заявив, що висновок міститься в постанові Верховної Ради, що визнала недійсними результати повторного голосування, оскільки вони пройшли з порушенням закону про вибори президента й не відображають повною мірою волевиявлення народу.

У зв'язку із цим Катеринчук просить визнати дії ЦВК по встановленню результатів повторного голосування 21 листопада незаконними, а протокол Комісії від 24 листопада про результати повторного голосування - недійсним.

Він також просить скасувати постанову ЦВК від 24 листопада про результати виборів президента, а також визнати постанову про обрання президентом України Віктора Януковича незаконною.

Катеринчук просить скасувати постанову Комісії про офіційне обнародування результатів виборів і скасувати його як незаконне.

Також він вказує, що факти системного порушення принципів й основ виборчого процесу на повторному голосуванні є такими, що унеможливлюють встановлення результатів виборів.

У зв'язку з цим він просить визнати недійсними результати повторного голосування по виборам президента 21 листопада в єдиному загальнодержавному окрузі.

Катеринчук просить також визнати обраним президентом кандидата, що набрав найбільшу кількість голосів.

Він також просить суд прийняти окрему постанову про незабезпечення виборчого процесу й порушення конституційних прав виборців, а також направити окрему постанову президента й парламенту про дострокове припинення повноважень членів ЦВК.

Як повідомлялося, ЦВК розглядає скаргу "на бездіяльність Центвиборчкому, дії по встановленню результатів повторного голосування по виборам президента 24 листопада", а також на рішення комісії про оголошення президентом Віктора Януковича.

Перед будинком Верховного суду перебувають близько 10 тисяч чоловік - серед них як прихильники Януковича (близько 2 тис.) , так і Ющенка. Вони стоять не окремо, а всі разом.

У руках у людей помаранчеві й синьо-білі прапори. Вони скандують: "Суд за правду, суд з народом!". Також звучать прізвища Ющенка і Януковича.

Перед входом у Верховний суд металевими секціями відгороджена невелика площадка. Вхід охороняють біля десятка міліціонерів. Акція проходить мирно.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...