Тимошенко, Зінченко і Томенко не підуть на дебати поки не погодиться Янукович

Вівторок, 9 листопада 2004, 14:09
Керівники штабів Ющенка та Януковича Олександр Зінченко та Сергій Тігіпко можуть зустрітися на дебатах, тільки якщо відбудуться дебати між самими претендентами.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

"Дебати між командами Ющенка і Януковича можуть відбутися тільки після того, як 16 листопада відбудуться дебати між кандидатами", - сказала Геращенко.

"Кандидати відповідають за курс держави, а їх команди - за втілення курсу. Тому саме такою є позиція керівництва виборчої кампанії Ющенка", - пояснила вона.

У вівторок про намір провести дебати між Зінченком і Тігіпком заявили керівник секретаріату громадської коаліції "Новий вибір-2004" Ігор Когут і головний редактор УНІАН Олександр Харченко.

Дебати організують агентство УНІАН, громадська коаліція "Новий вибір-2004", портал "Громадський простір" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Під час дебатів також плануються зустрічі довірених особи кандидатів – Миколи Томенка та Леоніда Кравчука, уповноважених представників кандидатів у ЦВК – Юрія Ключковського та Степана Гавриша.

Ще однією парою для дебатування обрано керівників парламентських фракцій опозиції та більшості – Юлію Тимошенко та Раїсу Богатирьовій.

Як повідомив Харченко, один тур дебатів триватиме близько 3 годин. Дебати планується транслювати в Інтернеті.

За словами Когута, "дебатний центр УНІАН – прототип теледебатів, мікс прес-конференцій та теледебатів".

Когут висловив сподівання, що цей проект допоможе кандидатам на пост президента визначитись щодо участі в теледебатах.

"Ми б дуже хотіли, щоб дебати перетворились на змістовну розмову, дискусію в контексті економічних, соціальних і інших пропозицій, які несуть за собою програми кандидатів", - зазначив Когут.

Він також сказав, що організатори закличуть всіх учасників дебатів, виявити високий рівень політичної культури, порядність, "щоб вони показали, що дебати - це не обливання один одного брудом".

Когут також повідомив, що під час дебатів може бути обговорено проблемні питання, зокрема, статус російської мови, подвійне громадянство та інші. Планується запросити політологів, які візьмуть участь в експертному обговоренні дебатів.

Протягом політичної кар’єри Юлія Тимошенко уже брала участь у дебатах з Григорієм Суркісом (на "1+1"), Віктором Медведчуком (на радіо "Свобода") і Командою озимого покоління (на ICTV). Всі три ефіри закінчилися перемогою Тимошенко.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко хоче бути з Януковичем в одному кабінеті. Поговорити про "манєчкі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування