Донецькі передумали створювати ПІСУАР

Четвер, 16 грудня 2004, 11:07
Позачергова сесія Донецької обласної ради відмінила раніше прийняте рішення облради від 28 листопада 2004 року "Про проведення обласного референдуму" про федералізацію України (планувався на 9 січня 2005 року).

Відповідне рішення ухвалено у четвер.

Як передає кореспондент УНІАН, у рішенні сесії сказано, що воно прийняте у зв'язку з ухваленням Верховною Радою України Закону №4180 "Про внесення змін в Конституцію України" і передачу проекту закону №3207-1 про конституційні зміни (про реформу органів місцевого самоврядування) в Конституційний Суд України.

Як заявив на сесії голова облради Борис Колесников, "консультативний референдум, який ми збиралися провести, як ви знаєте, не має юридичних наслідків".

Колесников підкреслив, що "ми віддали цей блок питань на опрацьовування юристам, які протягом 90 днів повинні підготувати шляхи реалізації того, про що ми говорили на попередніх сесіях".

Як відомо, невдоволені визнанням виборів 21 листопада недійсними губернатори низки областей не виключали створення Південно-східної автономної республіки, яку опозиція скорочено назвала ПІСУАР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News