Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДИКИ З'ЯСУВАЛИ ВСІ ОБСТАВИНИ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

П'ятниця, 17 грудня 2004, 11:16
Директор амстердамської лабораторії "Біо Дитекшн Сістемз", професор токсикології навколишнього середовища Абрахам Броувер визначив, яким діоксином був отруєний кандидат Віктор Ющенко.

Цей діоксин називається 2,3,7,8-тетрахлородибензо-п-діоксин (2,3,7,8-Tetrachlorodibenzo-p-dioxine) або скорочено: 2,3,7,8-TCDD.

Як повідомив нідерландський токсиколог у п'ятницю, результат отриманий ним у четвер увечері на підставі аналізу зразка крові Ющенка, що надійшов від директора віденської клініки "Рудольфінерхаус" професора Михаеля Цимпфера.

Броувер визначив вищезгаданий діоксин із приблизно 400 можливих видів діоксинів.

Концентрація 2,3,7,8-TCDD у крові Ющенка - 100 тисяч одиниць на один грам крові - була в шість тисяч разів вище норми, повідомив токсиколог.

"Лише один раз за всю мою діяльність я зіштовхнувся з більш високою концентрацією діоксина в крові. Тоді отруєння одержала жінка, яка працювала на одному з підприємств у Відні," - сказав Броувер.

"Настільки висока концентрація діоксину в крові Ющенка свідчить, що в їжу, яку він вживав, ця отрута була введена штучним шляхом, тому що виключено природну присутність такої кількості діоксину в продуктах, - відзначив професор. - Крім того, аналіз також показав, що діоксин був введений в їжу штучним шляхом".

Діоксин 2,3,7,8-TCDD у досить більших кількостях може бути виготовлений тільки в лабораторних умовах, підкреслив токсиколог.

У цей час професор Броувер чекає дозволу від віденської клініки і самого Ющенка на проведення подальших аналізів, які за найменшими забрудненнями виділеного діоксину і іншим показникам дозволять визначити, як і де він був виготовлений.

Це дасть можливість слідству дізнатися, хто причетний до отруєння Ющенка.

РІА "Новини"

Читайте також:

ВСЕ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування