БАКАЙ ВТІК З УКРАЇНИ, а ющенківці не ходили до Кірпи

Понеділок, 27 грудня 2004, 23:00
Колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай залишив Україну, заявив один з керівників виборчої кампанії кандидата в президенти Віктора Ющенка, народний депутат Петро Порошенко.

"Я думаю, що не випадково негайно залишив Україну Бакай, і терміново був звільнений з посади керівника Державного управління справами", - сказав Порошенко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Він підкреслив, що команда Ющенка готова вжити "певні заходи" для попередження доведення людей до самогубства, а також їхнього виїзду за кордон. "Людей, які були безпосередньо причетні до фінансування режиму й виборів", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що команда президента, який переміг на виборах, повинна буде домагатися того, щоб економіці країни "нічого не загрожувало".

"Щоб в останні дні не відбулася масова приватизація, масові оголошення про створення спільних підприємств, масових взаємозаліків, енергорозрахунків, термінового повернення міждержавних боргів, термінового відшкодування ПДВ й інших тіньових схем, які часто використаються владою для того, щоб украсти кошти в держави й з державного бюджету", - підкреслив він.

На питання про смерть міністра транспорту України Георгія Кірпи, Порошенко відзначив, що вважає, що той покінчив життя самогубством, і пов'язав це з використанням великих коштів транспортної галузі на фінансування виборчої кампанії кандидата Віктора Януковича.

За його словами, інформація, якою володіє штаб Ющенка, свідчить, що це є самогубством.

"Це є долею кредиторів тоталітарних режимів, доля кредиторів, які займалися нечесними справами", - сказав Порошенко.

Він сказав, що за інформацією штабу Ющенка, "значна частина майна "Укрзалізниці" була переведена у використання приватним структурам". Порошенко відзначив, що, можливо, це здійснювалося за сприяння Кірпи.

За словами Порошенка, Кірпа міг бути доведений до самогубства з метою "приховати докази або зробити його винним у тому, де він був лише механізмом реалізації планів людей, які стояли набагато вище".

Як заявив депутат, компанія "Укрзалізниця" взяла кредит на модернізацію підприємства з коштів Європейського банку реконструкції й розвитку. "Значна частина грошей, які надійшли Україні - їх немає на рахунках "Укрзалізниці" і Мінтрансу", - заявив він, додавши, що робота, на яку залучалися ці кошти, не була здійснена.

"Це означає, що десять, якщо не сто мільйонів коштів за згодою міністра або без нього були спрямовані за непрозорими схемами, включаючи фінансування виборів", - сказав Порошенко.

"Ми знаємо, що кошти, у тому числі державного бюджету, через відповідні структури йшли на фінансування нашого опонента. Тут не випадкове вбивство Ляха, який був кредитором певної фінансово-олігархічної групи, її скарбником, доведення до самогубства Кірпи. Думаю, це ланки одного ланцюга", - заявив він.

Як відомо, Кірпа був знайдений мертвим у понеділок увечері в себе на дачі.

"Нашаоукраїнець" Микола Томенко, коментуючи його смерть запропонував взяти під охорону Бакая, Медведчука й Сацюка, які також є свідками злочинів режиму.

Бакай був звільнений президентом України Леонідом Кучмою з посади керівника Державного управління справами 24 грудня. Він займав цю посаду з жовтня 2003 року.

З весни 1998 року по березень 2000 року Бакай очолював правління НАК "Нафтогаз України", був депутатом Верховної Ради України другого й третього скликань.

"Жоден з наших представників з Георгієм Кірпою не спілкувався й не мав можливості спілкуватися", - прокоментував Порошенко заяву представника кандидата в президенти Віктора Януковича в ЦВК Нестора Шуфрича про те, що Кірпа напередодні своєї смерті зустрічався із представниками команди Ющенка.

Порошенко відзначив, що за інформацією команди Ющенка, останньою людиною, з ким розмовляв міністр, була його дружина, з якої він спілкувався телефоном.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Шуфрич підозрює в смерті Кірпи ющенківців. Опозиція проводить паралелі зі смертю Ляха

Наступні самогубці - Бакай, Медведчук і Сацюк?

Кучма звільнив завгоспа-олігарха

Через що помер Кірпа – вкрадені мільйони чи вкрадені голоси?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...