З Хрещатика приберуть намети

Середа, 29 грудня 2004, 11:51
Наметове містечко, розбите на головній вулиці столиці України Хрещатику після другого туру президентських виборів, який відбувся 21 листопада, найімовірніше, згорнуть у четвер.

Про це сказав журналістам у середу народний депутат Тарас Стецьків із фракції "Наша Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ці намети на Новий рік заважатимуть людям, які будуть стояти від Бесарабки до Майдану. Я думаю, що є достатні підстави для того, щоб із завтрашнього дня почати збирати намети з проїжджої частини Хрещатика", - сказав він.

За його словами, необхідності сьогодні в існуванні наметового містечка на Хрещатику вже немає. "Але як тільки буде мінімальна небезпека, ці намети за кілька годин будуть розбиті", - додав Стецьків.

Відповідаючи на запитання, чому оголошувані раніше плани про згортання містечка до останнього часу не збувалися, депутат підкреслив, що причиною тому стали заяви з боку кандидата в президенти Віктора Януковича, "що якісь бойовики їдуть на Київ, плануються якісь загони добровольців".

"Сьогодні в Україні залишилася одна проблема - проблема громадянина Януковича, який хоче ввійти в Кабмін. Для цього в нас є своє наметове містечко напроти уряду, біля Верховної Ради, ми підсилимо його частиною наметів, які заберемо з Хрещатика", - заявив Стецьків.

Разом з тим, за інформацією агентства "Новости-Украина",він повідомив про прийняте прихильниками Ющенка рішення припинити блокування будинку Кабміну.

За словами Стецьківа, блокаду буде знято, оскільки міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов повідомив депутатам, що Віктор Янукович не намагатиметься потрапити в будинок уряду щонайменше ще два дні.

Другою причиною зняття блокади Стецьків назвав те, що в клубі Кабміну проходить прощання з колишнім міністром транспорту Георгієм Кірпою, котрий загинув за нез'ясованих обставин у понеділок, 27 грудня.

"Блокування й барабанний бій ми припиняємо, тому що це не по-християнському", - передає слова Стецьківа "ЛігаБізнесІнформ".

У той же час, депутат Юрій Луценко підкреслив, що активісти коаліції "Сила народу" не блокували клуб Кабміну.

Прихильники Ющенка блокували будинок уряду, щоб не пустити туди Януковича, який у вівторок повернувся до виконання обов'язків прем'єр-міністра України й збирався провести у середу засідання уряду.

Як повідомлялося, прем'єр-міністру, кандидату в президенти Януковичу було надано неоплачувану відпустку на 21 календарний день - з 6 по 26 грудня 2004 року.

Відпустка була надана відповідно до ч. 1 ст. 65 закону про вибори президента.

На цей період Кучма призначив в.о. голови уряду першого віце-прем'єра Азарова.

1 грудня Верховна Рада ухвалила постанову, одним з пунктів якого висловила недовіру Кабінету міністрів, результатом чого повинна стати його відставка. Парламент також пропонував Кучмі до вступу на посаду нового глави держави сформувати уряд народної довіри.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування