Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш проти скасування перемоги Януковича, бо не було 10% фальсифікації. СУД ПІШОВ РАДИТИСЯ

П'ятниця, 3 грудня 2004, 10:44
Судова палата у цивільних справах Верховного суду України вийшла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення по скарзі представника Віктора Ющенка Миколи Катеринчука на рішення ЦВК про підсумки виборів.

У п'ятницю о 10.00 судове засідання продовжилося дебатами сторін, які почалися в другій половині четверга. У дебатах виступили представники Ющенка, Центральної виборчої комісії й Віктора Януковича.

Сторона Ющенка домагається повторного голосування, оскільки результати 2-го туру були сфальсифіковані.

У свою чергу представники Януковича наполягають, що для визнання виборів недійсними немає правового механізму, і сама "вимога визнати вибори недійсними є юридично неправильною".

Зокрема, представник кандидата в президенти Януковича в Центральній виборчій комісії Степан Гавриш заявив, що закон "Про вибори президента" був написаний опозицією "під перемогу однієї людини", а також заявив, що в ході судового засідання не було представлено жодних доказів, які могли б свідчити про масовість порушень на виборах.

Крім того, представник кандидата в президенти звернув увагу на існування фактору "вимоги вулиці", і у випадку, якщо Верховний Суд прийме інше рішення, то "буде заявлено, що суд був нечесним".

Гавриш висловився проти скасування перемоги Януковича, бо, за його словами, не було надано доказів, що було 10% фальсифікації.

Разом з тим, Гавриш заявив, що сторона Януковича "не буде критикувати рішення суду й говорити, що воно несправедливе", яким би не було це рішення.

Представник Януковича, адвокат Олена Лукаш, також вважає, що "ця судова суперечка пов'язана не з порушеннями, допущеними в ході виборів, які, у переважній більшості, повинні розглядатися в апеляційних і районних судах, а з незадоволеністю команди Ющенка результатами голосування".

Вона підкреслила, що, "не встигнувши оскаржити рішення у встановлений термін у районних й апеляційних судах, або одержавши в переважній більшості негативні рішення, наші опоненти придумали певну теоретичну конструкцію, відповідно до якої саме Верховний суд повинен скасувати результати голосування й визначити, що обраним президентом може бути тільки Ющенко".

По завершенні дебатів судді о 10.45 вийшли в дорадчу кімнату.

Сторони процесу вагаються спрогнозувати час, коли буде оголошений вердикт.

Верховний суд приступив до розгляду скарги Катеринчука в нинішній понеділок і розглядає його складом судової палати по цивільних справах.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...