Жириновський не хоче вірити в рішення Верховного Суду

П'ятниця, 3 грудня 2004, 20:48
Віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Володимир Жириновський не виключив, що Віктор Янукович може відмовитися від участі в переголосуванні другого туру виборів президента України.

"Якщо Янукович відмовиться, це буде тупикова ситуація. Переголосування не можна буде провести без другого учаснику виборів", - сказав в інтерв'ю в п'ятницю, коментуючи рішення Верховного суду України, Жириновський.

Він уважає, що таке рішення Януковича може підтримати й нинішній президент України Леонід Кучма, який, як відомо, неодноразово заявляв про неможливість переголосування другого туру й наполягав на необхідності проведення нових виборів.

У цьому зв'язку лідер ЛДПР не виключив, що Кучма "може відкласти переголосування, провести спочатку конституційну реформу, а потім, можливо, у березні організувати нові вибори за участю вже інших кандидатів".

Говорячи про рішення Верховного суду України, Жириновський висловив думку, що воно є "необґрунтованим, тому що не спирається на законодавство цієї держави, оскільки в законі про вибори президента України немає ніякого поняття про проведення третього туру виборів".

Як зазначив Жириновський, всі посилання на допущені порушення в ході голосування в цьому випадку не можна відривати від аналогічних ситуацій, коли порушення допускалися й на попередніх виборах, і в ході першого туру цих президентських виборів. "Та й у багатьох країнах подібні порушення є, однак це не постає причиною для якихось переголосувань", - додав Жириновський.

Він висловив упевненість, що в цьому випадку рішення Верховним судом було прийнято "під тиском Заходу". "Я також думаю, що не виключено варіант підкупу членів Верховного суду", - додав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування